€402.446 subsidie voor aanleg museumtuin, terwijl studenten DIEP in de schulden raken want "kenniseconomie"

€402.446 subsidie voor aanleg museumtuin, terwijl studenten DIEP in de schulden raken want "kenniseconomie"

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een subsidie voor in Nederland. Maar subsidie om noodzakelijk onderwijs te volgen om te kunnen concurreren in de "kenniseconomie" bestaat dan weer niet. Wel worden er miljarden euro's verdiend aan de 'legale' handel in vastgoed door het Rijksvastgoedbedrijf. Ook worden er miljoenen besteed aan onzinnige subsidies.

Zo bericht Dagblad van het Noorden dat in Delfzijl ruim €465.000 wordt "geïnvesteerd" via een subsidieprogramma om de verkeersveiligheid te verbeteren. Terwijl de verkeersveiligheid in Nederland al erg goed is. Verder worden er miljoenen euro's in het 'aardbevingsgebied' van Groningen gedropt. 'Aardbevingsgebied' is in deze een eufemisme: wat er eigenlijk gebeurt is dat er een aantal slimme vossen zijn die miljoenen euro's aan belastinggeld binnen harken. De meerderheid van de bewoners ziet er helemaal niets van.

Het geld gaat op aan koffie drinken en het opzetten van bizarre kunstwerken. En het kopen van BMW's. Corruptie? Nee, dit is legaal zolang u het toestaat. Verder wordt het besteed aan andere nuttige zaken voor het 'algemeen belang'. Zo krijgt één of andere subsidiehaas ruim €402.446 voor het aanleggen van een 'tuin' bij zijn museum. Maar dit is dus geen corruptie. Nee, dit is legaal.

Subsidiehazerij is het echter wel.

En degenen die dergelijke bedragen zonder schroom aannemen en denken de samenleving een plezier te doen zouden zich moeten doodschamen. Dat doet zij niet. Dat is hoe het werkt in Nederland anno 2019. Behalve dan dat er niet wordt gewerkt.

Ondertussen wordt er op onderwijs al sinds het jaar 2001 bezuinigd. Er wordt dus een volgende generatie opgevreten door sprinkhanen. Spreekwoordelijk dan. En worden de kosten afgewenteld op de jeugd. Studenten, die wel moeten studeren omdat het een noodzakelijke voorwaarde is binnen de huidige "kenniseconomie". Want laten we wel zijn: voor vrijwel elke poep en scheet ben je een diploma nodig. Anders kom je vaak gewoon niet aan de bak.

En als je aan de bak komt, mag je lekker 55% van je inkomen afstaan om de stompzinnige subsidiecultuur van dit land in stand te houden. Elke student die hierover klaagt wordt vervolgens 'geshamed', kijk maar eens naar het suggestieve artikel van de NOS:

"Janneke schaamt zich voor haar situatie en wil daarom anoniem blijven. "Vaak hebben mensen een beeld van studenten die hun studieschuld niet afbetalen, dat ze misschien laks zijn of het allemaal zomaar laten zitten. Maar dat is bij ons niet zo, we zitten gewoon klem."

Daar doe ik niet aan mee. Ik pleit voor radicale transparantie:

Ondertussen verliest u als arbeider zo'n 3% per jaar op uw spaargeld. Simpelweg omdat we al lang failliet zijn, maar dit niet durven toegeven. De subsidies moeten namelijk wél blijven stromen. Maar de vraag is hoelang het feest nog doorgaat en wie er nog een stoeltje kan bemachtigen zodra de muziek stopt? Zoals in Delfzijl waar men dus miljoenen euro's investeert in projectjes. Leuk voor even. Maar voor hoe lang nog?

Rijksvastgoedbedrijf & DUO gaan hand in hand

Bovenstaande gebouw is het kosmopolitische gebouw waar studenten hun rente voor mogen betalen. Saillant detail: over zo'n 20 jaar is het gebouw "afgeschreven" en wordt het omgebouwd tot een appartementencomplex. U kunt natuurlijk wel raden dat enkel de 'elite' (top 5%, red.) de woningen kan betalen. Het Rijksvastgoedbedrijf boert goed!

Wat een bizarre situatie zeg! Janneke, uit het NOS artikel, hoeft zich nergens voor te schamen. De overheid (en dat zijn wij allen) echter wel.

Lees meer over:
Groningen subsidies

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties