Beelden! SP doet parodie op Frans Timmermans (PvdA): 'Hans Brusselmans wil een grote EU-superstaat'

Geen categoriemei 08 2019, 16:00
Hans Brusselmans speelt op de onderstaande beelden de PvdA-eurocraat Frans Timmermans. De campagneafdeling van de SP maakte de bijzondere campagnevideo waarin Timmermans er van langs krijgt. In het verhaal wordt hij weggezet als 'veelvraat' en een machtspoliticus die soevereine staten wil 'verorberen'.
Op de beelden zien we eigenlijk hoe velen Frans Timmermans zien. Wacht, hoe Frans Timmermans is. Het is een afspiegeling van zijn bestaande denkbeelden en meer dus dan een parodie. Immers zien we Timmermans gulzig de koeken van België, Denemarken en andere landen oppeuzelen. Ook zien we Brusselmans spelen met blauwe tanks. Vooral dat laatste is erg ironisch.
U weet wel: de tanks waarmee demonstranten in de EU mee te maken krijgen als ze demonstreren tegen regeringsbeleid. Dat is 'normaal' tegenwoordig. Net zoals het normaal is dat de Franse elite zich door de 'Pretoriaanse garde' laat beschermen tegen haar burgers. Dat was enkele decennia geleden nog wel anders. Vroegah zag je tanks alleen in de Sovjet-Unie, China of Venezuela over burgers rollen, maar nu dus ook gewoon in Frankrijk.
FVD-kandidaat Derk Jan Eppinks waarschuwde ons al: 'nu is echt de laatste kans, anders rollen Europese tanks voorbij'. De SP-video is dan ook een terechte parodie. Het gaat gewoon écht niet goed met de EU. En lieden als Timmermans Brusselmans maken het niet beter, maar slechter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten