Marietje Schaake (D66) toont totalitair EU-machtsdenken: "Europa zou een grote geopolitieke speler worden"

Geen categoriemei 08 2019, 15:00
Brrrrr, doodeng! Europarlementariër Marietje Schaake (D66) toont in Trouw de ware aard van de eurocraten van commissievoorzitter Juncker. D66 en anderen zoals minister Wopke Hoesktra (CDA) en de Franse president Emmanuel Macron geilen namelijk op de macht. En de EU is hun fluitje waarop zij spelen.
Het D66-parlementslid moet nu eigenlijk zelf ook toegeven dat het niet zo lekker loopt met de Europese Unie. En dat heeft de Unie aan zichzelf te wijten. En dan met name de lieden die nu het parlement bevolking en het bestuur vormgeven. Schaake beroept zich in het stuk op Europese identiteitspolitiek in Trouw en werpt valse tegenstellingen op tussen groepen. Het is eigenlijk triest.
Ze spreekt over haar arriveren in Brussel in 2009:

"Ik had toen echt het gevoel dat veel dingen beter zouden worden: meer rechten voor minderheden, LHBTI’ers, journalisten, onderdrukte bloggers, Europa zou een grotere geopolitieke speler worden, met een sterker buitenlandbeleid. "

Haar woordgebruik verraad natuurlijk wat voor politica Schaake is en in een bredere context de eurocraten zijn. Schaake houdt zich bezig met 'het verheffen' van bepaalde groepen die volgens haar worden 'onderdrukt'. Namelijk journalisten en/of andere minderheden die 'geen rechten' hebben of 'te weinig'. Maar dit is slechts een rookgordijn opgetrokken om de ware aard te verbloemen.
Het is wel vreemd dat ze dit zegt. Immers heeft dat nauwelijks iets met de Europese Unie te maken en alles met nationaal beleid. Het is een grote paradox: 'dankzij de EU is alles beter, maar tegelijkertijd dus niet'. De EU heeft van allerlei goede zaken gedaan, maar tegelijkertijd is ze 'meer somber dan vroeger'. Wat is het nu? Maar dan in eens komt de aap uit de mouw! Mevrouw Schaake is, net zoals vele andere D66'ers, een groot voorstander van een machtig imperiaal Europa:

"Europa zou een grotere geopolitieke speler worden, met een sterker buitenlandbeleid."

Ah... De neutraliteit van het Koninkrijk Nederland is onvoldoende om de machtsgeilheid te stillen. Europa zou 'een grote speler moeten worden'. Het is opmerkelijk dat niet alleen Schaake, maar ook de Franse president Emmanuel Macron en minister Wopke Hoekstra (CDA) voortdurend de oorlogsdrum trommelen. Ze zijn overduidelijk bevangen door een zucht naar macht. Zij passen dus eigenlijk erg goed in één partij.
Namelijk de European Empire Party (EEP). De retoriek bewijst deze stelling. Steeds worden er woorden gebruikt die macht impliceren: 'defensie', 'buitenlandbeleid', 'assertief' en 'grote speler'. U ziet het dames en heren. In de Trouw. Maar over Schaake zal niemand vallen, niemand zal het opmerken. Ze maakt immers gebruik van 'geaccepteerd vocabulaire'.
Terwijl een man als Thierry Baudet (FVD) die soms de boel flink kan aanjagen, voortdurend onder een vergrootglas ligt. Zijn woorden worden gewogen. Hij zou 'fascistisch' zijn omdat hij spreekt over een uil. Ja u leest het goed: Baudet spreekt over een 'uil van Minerva' en is daarom 'fout'. Maar over Schaake die spreekt over 'assertief' en 'grote speler' en nog meer van dit soort zaken horen we niets.
Heel vreemd!
Terug naar Schaake en haar EU-buitenlandbeleid. Gezamenlijk buitenlandbeleid impliceert gezamenlijk binnenlandbeleid. Het één gaat niet zonder het ander. Externe coherentie en consistentie van beleid is gebaseerd op interne conformatie. Dat weet Schaake wel, maar dat vertelt ze natuurlijk niet. Europese is overigens al een grote speler. En zeer invloedrijk. Maar Schaake vindt het niet voldoende. Het moet allemaal gecentraliseerd worden in Brussel.
Als klap op de vuurpijl houdt mevrouw zich bezig met Artificiële Intelligentie (AI) en wil ze graag dat de EU 'ethische richtlijnen' opstelt voor het gebruik ervan. Nou, dan weet je wel hoe laat het is...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten