Marietje Schaake (D66) toont totalitair EU-machtsdenken: “Europa zou een grote geopolitieke speler worden”

Brrrrr, doodeng! Europarlementariër Marietje Schaake (D66) toont in Trouw de ware aard van de eurocraten van commissievoorzitter Juncker. D66 en anderen zoals minister Wopke Hoesktra (CDA) en de Franse president Emmanuel Macron geilen namelijk op de macht. En de EU is hun fluitje waarop zij spelen.

Het D66-parlementslid moet nu eigenlijk zelf ook toegeven dat het niet zo lekker loopt met de Europese Unie. En dat heeft de Unie aan zichzelf te wijten. En dan met name de lieden die nu het parlement bevolking en het bestuur vormgeven. Schaake beroept zich in het stuk op Europese identiteitspolitiek in Trouw en werpt valse tegenstellingen op tussen groepen. Het is eigenlijk triest.

Ze spreekt over haar arriveren in Brussel in 2009:

“Ik had toen echt het gevoel dat veel dingen beter zouden worden: meer rechten voor minderheden, LHBTI’ers, journalisten, onderdrukte bloggers, Europa zou een grotere geopolitieke speler worden, met een sterker buitenlandbeleid. “

Haar woordgebruik verraad natuurlijk wat voor politica Schaake is en in een bredere context de eurocraten zijn. Schaake houdt zich bezig met ‘het verheffen’ van bepaalde groepen die volgens haar worden ‘onderdrukt’. Namelijk journalisten en/of andere minderheden die ‘geen rechten’ hebben of ‘te weinig’. Maar dit is slechts een rookgordijn opgetrokken om de ware aard te verbloemen.

Het is wel vreemd dat ze dit zegt. Immers heeft dat nauwelijks iets met de Europese Unie te maken en alles met nationaal beleid. Het is een grote paradox: ‘dankzij de EU is alles beter, maar tegelijkertijd dus niet’. De EU heeft van allerlei goede zaken gedaan, maar tegelijkertijd is ze ‘meer somber dan vroeger’. Wat is het nu? Maar dan in eens komt de aap uit de mouw! Mevrouw Schaake is, net zoals vele andere D66’ers, een groot voorstander van een machtig imperiaal Europa:

“Europa zou een grotere geopolitieke speler worden, met een sterker buitenlandbeleid.”

Ah… De neutraliteit van het Koninkrijk Nederland is onvoldoende om de machtsgeilheid te stillen. Europa zou ‘een grote speler moeten worden’. Het is opmerkelijk dat niet alleen Schaake, maar ook  de Franse president Emmanuel Macron en minister Wopke Hoekstra (CDA) voortdurend de oorlogsdrum trommelen. Ze zijn overduidelijk bevangen door een zucht naar macht. Zij passen dus eigenlijk erg goed in één partij.

Namelijk de European Empire Party (EEP). De retoriek bewijst deze stelling. Steeds worden er woorden gebruikt die macht impliceren: ‘defensie’, ‘buitenlandbeleid’, ‘assertief’ en ‘grote speler’. U ziet het dames en heren. In de Trouw. Maar over Schaake zal niemand vallen, niemand zal het opmerken. Ze maakt immers gebruik van ‘geaccepteerd vocabulaire’.

Terwijl een man als Thierry Baudet (FVD) die soms de boel flink kan aanjagen, voortdurend onder een vergrootglas ligt. Zijn woorden worden gewogen. Hij zou ‘fascistisch’ zijn omdat hij spreekt over een uil. Ja u leest het goed: Baudet spreekt over een ‘uil van Minerva’ en is daarom ‘fout’. Maar over Schaake die spreekt over ‘assertief’ en ‘grote speler’ en nog meer van dit soort zaken horen we niets.

Heel vreemd!

Terug naar Schaake en haar EU-buitenlandbeleid. Gezamenlijk buitenlandbeleid impliceert gezamenlijk binnenlandbeleid. Het één gaat niet zonder het ander. Externe coherentie en consistentie van beleid is gebaseerd op interne conformatie. Dat weet Schaake wel, maar dat vertelt ze natuurlijk niet. Europese is overigens al een grote speler. En zeer invloedrijk. Maar Schaake vindt het niet voldoende. Het moet allemaal gecentraliseerd worden in Brussel.

Als klap op de vuurpijl houdt mevrouw zich bezig met Artificiële Intelligentie (AI) en wil ze graag dat de EU ‘ethische richtlijnen’ opstelt voor het gebruik ervan. Nou, dan weet je wel hoe laat het is…

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. Siemien

  Vrouwen en d666 absoluut geen goeie combinatie, daar zullen onze achterlijke islammongolen natuurlijk anders over denken,

  1. DidiMadloba

   U denkt net zo over vrouwen als conservatieve moslims?

 2. EnDanDit

  De krijgsmacht van menig Europees land is bijna lachwekkend te noemen zo slecht, met Nederland als koploper. Europa als geopolitieke speler? Haha een soort papieren tijger dus.

  1. Trien Knoppen

   Ho ho!… Wij hebben wel 2 tanks en 4 F16’s… haha
   Net zo’n tandeloze tijger als de VN.

  2. Rien Noppen

   Om die reden is een Europees leger ook onontkoombaar.

   1. Trien Knoppen

    Onder wiens bevel Rien? En wat als ze dan een oorlog willen beginnen waar de Nederlander pertinent tegen is…
    De Navo is prima… zolang iedereen zich maar aan de afgesproken norm van 2% bijdrage houdt.

    1. Rien Noppen

     De Amerikanen starten ook oorlogen als Florida of Alaska daar tegen zijn, Trien. Zo gaat dat in een federale staat.

     1. Trien Knoppen

      Gelukkig zijn we dat niet Rien…
      En denk ook niet dat dat ooit gaat gebeuren… we hebben nog niet eens een gezamenlijk buitenlandbeleid… laat staan dat we een federale staat moeten gaan vormen.

    2. Caro

     @ Jk
     Liever zie ik je inhoudelijke bijdrage.
     Die heb ik gelezen en daar op gereageerd.

   2. EnDanDit

    Verdiep je eens in de conflicten waarin NAVO en VN een rol heeft gespeeld. Vooral die in Mali. De samenwerking tussen de verschillende landen is uitermate treurig te noemen. Ik zie niet goed in hoe het met een Europees leger opeens beter zal gaan. Bovendien, U denkt dat een Duitse soldaat zich laat commanderen door een Franse generaal?

    1. Trien Knoppen

     Precies!

     Nu laat een zekere Duitse politica zich wel maar wat graag commanderen door de Franse president… of zou dat domineren zijn? lol

     1. Joop Klepzeikert

      Ik vermoed dat die lelijke dikke ouwe taart met bloempotkapsel van Mofrika erop hoopt dat die ouwe wijven neukert van Frankrijk haar een keer een goede beurt wil geven, als ze maar genoeg bij hem slijmt en kwijlt.

     2. Trien Knoppen

      hahahahaha
      Lekker subtiel weer Joop! 😉

     3. Joop Klepzeikert

      @Trien: Ik had het eerst wat minder subtiel in willen typen, maar dacht laat ik me eens inhouden en het netjes doen…

 3. Rien Noppen

  Misschien moet Teunis in het woordenboek even het woord ‘totalitair’ opzoeken. Zijn betoog is te dom voor woorden.

  P.s. verraadt schrijf je met dt.

  1. Siemien

   TAAL NAZI IN THA HOUSE

  2. Trien Knoppen

   Aldus wereldkampioentaalverbeteren rubberen Rienus. Voel je jezelf nu weer verheven boven het plebs? 🙂

   1. Original NL

    rien is weer “heet” Trien….lol!!

    1. Joop Klepzeikert

     Kijk maar uit dat tante Rien niet bovenop je duikt.

    2. Trien Knoppen

     hahahahaha

     Touché zou ik tegen Rientje zeggen…

   2. Bosche draak

    Kom kom, meneertje Noppen is niet alleen een zeer ervaren taalwippert, hij is namelijk ook een zeer goed puzzelaar.
    Het duurde hem maar drie maanden om z’n laatste legpuzzel te completeren.
    Wat zeer netjes van meneertje Noppen was want op de doos stond “2 tot 4 jaar”

    1. Trien Knoppen

     hahaha

     Dat hij dan ook nog tijd over heeft om op dit geweldige medium zijn kennis met ons te delen… knap hoor!

  3. Joop Klepzeikert

   Tante Rien weer te diep in het portglas gekeken joh? Kap eens met zuipen joh.

  4. DidiMadloba

   En hoogverraadt?

 4. PMG

  Beschermen van de islam in Europa en de massa immigratie naar onze landen topprioriteit

  Het beschermen van de islam in Europa en de massa immigratie naar onze landen hebben topprioriteit op de weinig in het nieuws gekomen eerste topconferentie tussen de Europese Unie en de Arabische Liga (LAS), waar ook premier Rutte aanwezig was, zijn verregaande besluiten gemaakt waar de grootste critici al jaren voor waarschuwen, namelijk dat het beschermen van de islam in Europa en de massa immigratie naar onze landen topprioriteit hebben.

  De extreemlinkse globalist en EU-buitenland afgevaardigde Federica Mogherini ging op deze conferentie in Sharm El-Sheikh (Egypte), die op 24 en 25 februari plaatsvond, nog een paar stappen verder dan Tusk. In haar toespraak somde ze vier prioriteiten van het EU-LAS blok op, waarvan er niet één over de mensenrechten in de Arabische wereld ging.

  Nee, naast het oprichten van een Palestijnse staat in Israël is het topprioriteit, volgens Mogherini’s woorden zelfs ‘cruciaal’, ‘de diversiteit te bewaren.

  Op 23 mei hebben de Europese burgers een (laatste?) kans om in het stemhokje te laten blijken dat ze niet wensen mee te werken aan deze zoveelste knieval van Brussel voor de Arabieren, waarmee de islamisering van onze landen en culturen nogmaals werd bekrachtigd, beschermd en gepromoot.

  STEM FVD!!!!!!!! en later NEXIT!!!!!!!

  1. DidiMadloba

   Terwijl Europeanen lekker feitenvrij doormodderen, steken stiekeme Chinezen ons een dolk in de rug. Ze hebben al menig groot bedrijf in het westen opgekocht, en zijn bovendien grootaandeelhouder in de staatsschuld van veel landen.

 5. Original NL

  Quote….meer rechten voor minderheden, LHBTI’ers, journalisten, ……
  Zo…moeten die boven de wet gaan staan, of discrimineert de wet deze “minderheden”?
  En dit soort kletswijven moeten “ons” vertegenwoordigen in de eu?
  #stemwegdiedromers!!

 6. Joop Klepzeikert

  Heeft er iemand een rietje voor Marietje?
  In je paspoort de namen Maria Renske hebben staan maar jezelf dan Marietje noemen zegt weer genoeg. Zulke zijn totaal niet serieus te nemen en hun kleutertijd nooit te boven gekomen.
  En dat moet ons dan in het EP vertegenwoordigen. Ik ga me door dit soort malloten steeds dieper schamen dat ik ook Nederlander ben.

  1. Original NL

   Onzin quote.
   ..europa …..geopolitieke grootmacht…
   Eerder een noord-afrikaanse provincie met sharia !!

   1. Joop Klepzeikert

    Die domdoos heeft schijnbaar ook nog steeds niet door dat EU en Europa twee heel verschillende dingen zijn.
    Echt, ik blijf lachen om zulke domdozen.
    Gelukkig brokkelt hun macht met de dag verder af, in heel Europa.
    Deze verkiezingen zullen de eerste zijn waarbij links hun absolute macht verliest, de volgende komen ze helemaal niet meer aan bod. Steeds meer mensen beginnen eindelijk wakker te worden en gaan inzien hoe nadelig het extreem socialistische systeem van de afgelopen 40 jaar ook voor hun is.

  2. DidiMadloba

   Die naam heeft inderdaad iets kinderachtigs maar dat is tactiek: ik heb haar wel eens ontmoet en ze is waarachtig een powervrouw.

   1. Joop Klepzeikert

    @Didi: Whahahahaha. Nog nooit van je zolderkamertje af geweest, maar wel iedere linkse idioot op de wereld ontmoet en vind die wezens helemaal geweldig. Het Brazielige wezentje zou ‘hilarisch’ uitschreeuwen als die jouw gewauwel leest.

    1. DidiMadloba

     Ik ontmoette Marietje op een congres van de Chaos Computer Club in Hamburg. Daar liep ze zomaar “los” rond. U had haar ook kunnen ontmoeten! Nu is het te laat want ze gaat de politiek uit.

     1. Joop Klepzeikert

      @Didi: De hamburgertent on de hoek is niet het zelfde als de Duitse plaats Hamburg en de bijeenkomst van internettrollen rond etenstijd aldaar is al helemaal geen congres.

    2. Trien Knoppen

     Didi bedoelt de coc in Hamburg waarschijnlijk… lol

     1. Joop Klepzeikert

      Nee, Didi bedoelde de dagelijkse bijeenkomst van plaatselijke internettrollen in de hamburgertent om de hoek.

 7. Rien Noppen

  De vraag of Europa een federale staat en geopolitieke grootmacht zal worden is maar zeer beperkt afhankelijk van politieke wilsvorming: het gebeurt gewoon onder druk van economische, technologische en geo-politieke processen.

  1. DidiMadloba

   Economisch en technisch heeft u misschien gelijk, maar politiek?

   Jammer dat we politiek nog lang niet toe zijn aan “De Mening van Europa”, want dan maken de 1,4 miljard Chinezen de dienst uit. Plus een handvol multinationals.

   Terwijl Hollandse jongens sneuvelden in Afghanistan, sloten de Chinezen daar slimme deals af voor de winning van zeldzame metalen (die essentieel zijn voor mobieltjes), en in Afrika zijn ze ook al lekker bezig.

   De Amerikanen die ooit ons voorbeeld waren proberen nu onder Trump de industrieën van gisteren te reanimeren.

   En Europa wordt een museum als we zo doorgaan. Maar een goed museum wordt het ook niet want het reizen is met al die oude spoorwegmaatschappijtjes geen pretje, de NS voorop.

   De Chinezen willen een spoorlijn van Kunming (on China) naar Singapore aanleggen, dwars door Laos, Cambodja, Thailand en Maleisië.

   En daarna een nieuwe zijderoute richting Europa, zodat je straks met de trein naar China kunt, fijn voor het milieu ook.

   Of slaan oliesjeiks hun slag, waarbij ze en passant de halve wereld islamiseren?

  2. Siemien

   Nee hoor, links gepeupel, de EU is een gedrocht dus geen van beide gaat op, jouw vraagstelling verondersteld namelijk dat het 1 van beide wordt, reinste indoctrinatie..

 8. Regina

  Ik moet poepen

  1. marco1

   Nou succes mocht het wat moeizaam gaan denk dan aan Jesse Klaver en u zult zien dat het nog maar weinig problemen op levert.

   1. Trien Knoppen

    Ik moet dan altijd kotsen Marco… aandrang van onderen heb ik als ik Kuzu zie! lol

    1. marco1

     Zo zie je maar dat een hoop mensen hetzelfde ervaren.

  2. Original NL

   Heb je nou je zin rien??..arme regina!

   1. Trien Knoppen

    hahahahaha

    1. Rien Noppen

     De trollen hebben het gesprek weer op poepen en kotsen gebracht.
     Zo dadelijk gaat het vast weer over pedofilie.

     1. Trien Knoppen

      Waar het hart vol van is…

     2. marco1

      Regina begon ermee en pedofilie hou ik me niet bezig als ik daarmee zak in de trol orde dan spijt me dat ten zeerste maar mooier kan ik het niet maken.

     3. Bosche draak

      Nou dan ga jij die malle Regina toch even verbaal de oren wassen? Het kan ook gewoon zijn dat ze d’r tekstberichtje naar de verkeerde heeft gestuurd dus in plaats van de verpleegster aan huis naar dit forum.
      Toe maar deugertje Dap, laat haar maar zien wie de baas…

     4. Trien Knoppen

      ‘de verpleegster aan huis’
      Hilarisch… en deze keer echt!

   2. Joop Klepzeikert

    Whahaha.

  3. Ruiter

   U is Vlaamse, Regina?

   Bestel een groot geschapen neger.
   Hij zal u aan uw gerief helpen.

 9. Jumping

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. DidiMadloba

   Wees dan consequent en richt een partij op die de zeven Verenigde Nederlanden van weleer hun soevereiniteit teruggeeft. Hoe democratisch was de Unie van Utrecht (1579) helemaal?

   1. Peter Oudshoorn

    Gelul van de bovenste plank PipiMadloba. We hoeven niet verder terug te gaan dan tot 1990 om het welvarende, onbezorgde en toonaangevende Nederland in volle glorie te aanschouwen.

    Ofwel: in 30 jaar tijd is Nederland uitverkocht, verkwanseld, leeggeroofd, ontmanteld en weggegeven door debiele eurofielen zoals jij, vieze landverrader.

    1. DidiMadloba

     Dat je het teloorgaan van de “Lijst Oudshoorn” nog niet verwerkt hebt is geen reden om zo onaardig te doen tegen mij, en helemaal off-topic te schelden.

     Waar ik het over heb is dat in de historie er allerlei staatkundige schaalvergroting plaats vond, en dat je net zo goed kunt klagen over de macht van “Den Haag” over de provincies als over de macht van Brussel over de landen.

     Dat in mijn woonplaats met meer dan 100K inwoners geen sneltreinen meer stoppen laat ook al zien hoe diep we gezonken zijn.

     Heb je het over 1990? Ja, toen kwam het populisme op, een vinding van Bolkestein om tegenstellingen te scheppen in het vredige Nederland.

     Wil je belangrijke jaartallen noemen, dan de jaren ’60 toen we massaal gastarbeiders aantrokken, en uit zuinigheid geen Turken zoals de Duitsers maar Marokkanen die vanouds helaas crimineler zijn. En de jaren ’80 toen gastarbeiders die eigenlijk dolgraag terug wilden gedwongen werden hier te blijven omdat ze hun WW niet mochten exporteren.
     Je noemt 1990: rond die tijd vond de hereniging van Duitsland plaats. Ik heb de armoe in de DDR nog gezien, kort voor 1990. De val van het communisme is waarachtig een vooruitgang. Al zullen azijnzijkers aanvoeren dat het communisme wel hielp tegen islamisering. Dat heet: de duivel uitdrijven met Beëlzebub.

     1. Peter Oudshoorn

      Het is me niet helemaal duidelijk wat je met dit warrige betoog beoogt Didi. Maar wat ik er uit op pik ondersteunt mijn klacht tegen de megalomane EU, de psychopatische elite en de domme linkse massa die geen flauw benul heeft wat er gaande is.

      Jouw reactie is eigenlijk een litanie tegen alles wat er fout is gegaan door -wat jij eufemistisch- ‘schaalvergroting’ noemt. In 1990 waren we inderdaad goed op weg om met verve en bravoure de 21ste eeuw in te gaan en een toonaangevend, welvarend, beschaafd en vredig/gelukkig land te zijn. In plaats daarvan werden we overlopen door, zoals je beaamt, de verkeerde ‘gastarbeiders’ die door de verkeerde politieke elite werden gefaciliteerd.

      In je reactie is niets positiefs te ontdekken. Mijn vraag is daarom: waarom ben je nog zo rabiaat links, terwijl je ziet, ervaart en voelt dat alles ten slechte is verkeerd?

 10. Beukman

  Marietje Schaake beweert:

  Europa zou een grotere geopolitieke speler (moeten) worden, met een sterker buitenlandbeleid.

  En zo is het. Iedereen met ook maar een greintje historisch besef zal dit begrijpen. Voor de oikofoben en andere zelfhaters zal het echter een bittere pil zijn.

  1. marco1

   Nu heb ik niet heel vee historisch besef uberhaupt weinig besef maar is in de historie 1 groot rijk wel eens succesvol geweest dan?

   1. Trien Knoppen

    Succes is relatief… zelfs aan het Romeinse rijk kwam een einde… iedere religie en beschaving heeft een houdbaarheidsdatum! 😉

   2. Beukman

    @Marco
    Het Romeinse Rijk, om maar een dwarsstraat te noemen, heeft het een slordige 800 jaar volgehouden. Daarvoor had je de Perzen, de Grieken, en nog een paar andere succesvolle rijken.

    1. marco1

     Ok weer wat geleerd.

  2. Original NL

   Quote…. met een sterker buitenlandbeleid…..
   Dan zullen er toch eerst kerels aan de politiek moeten deelnemen ipv naïeve gevulde koeken, islamlovers en kletswijven.

   1. Trien Knoppen

    De Russen lachen zich rot om Europa met al die vrouwelijke ministers van defensie…

    1. Joop Klepzeikert

     @Trien: En niet alleen Rusland. Ook heel Azië en de rest van de wereld komt niet meer bij van het lachen als ze die gillende keukentrutten en huismoekes zien die zich hier ‘ministers van defensie’ mogen noemen.

  3. Ruiter

   Voor de vrouwen van D66 is Europa allemaal maar spel. Zolang Marietje en Sophietje hun zakken maar kunnen vullen.

   1. DidiMadloba

    Marietje stopt als Europarlementariër en zal een nieuwe baan moeten zoeken.

   2. Ruiter

    D66 mannen legen liever hun zakken, bij voorkeur in partijgenotes (hoi Alexander!). Bij GroenLinks gebruiken ze daar meer de stagiaires voor (hoi Peter!). De dominee prefereert getrouwd gemeenteleden (hoi Kees!). En de pastoor gebruikt daarvoor de misdienaartjes (hoi Jos).

 11. George Knight

  Welnee, de EU is geen organisatie met imperiale ambities. Was het maar zo. De EU die de grootste economische macht ter wereld is, is wat machtspolitiek betreft te bescheiden. Met oorlog heeft dat niks te maken, maar met nationale veiligheid alles. Een land of blok van landen dat zichzelf serieus neemt, moet de eigen burgers beschermen.

  Teunis Dokter maakt er een potje van. Vraag is of hij werkelijk niet begrijpt hoe de vork in de steel zit of uit politieke doeleinden net doet alsof.

  Tip aan Dokter: probeer voortaan een stuk zonder taalfouten te schrijven. Kent DDS wellicht een eindredactie die kan helpen bij de correctie? Want iemand die onzorgvuldig schrijft laadt de verdenking op zich wollig te denken.

  1. Caro

   @ George,

   Teunis heeft in ieder geval het fatsoen te reageren op reactanten.
   Als u toch wilt fulmineren, dan alle 4. Doe ik bij tijd en wijle als in mijn optiek net wat minder verdieping plaats vindt.

   Over taalfouten reageren op die daarmee verdenking op zich laadt..
   Dit snap ik niet

  2. Beukman

   @George merkt op:
   Welnee, de EU is geen organisatie met imperiale ambities. Was het maar zo. De EU die de grootste economische macht ter wereld is, is wat machtspolitiek betreft te bescheiden. Met oorlog heeft dat niks te maken, maar met nationale veiligheid alles. Een land of blok van landen dat zichzelf serieus neemt, moet de eigen burgers beschermen.

   Dat is inderdaad de reden waarom al die onsmakelijke vergelijken tussen de EU en het Derde Rijk fundamenteel mank gaan.

 12. DidiMadloba

  Jammer dat DDS het niet snapt. Terwijl in de wereld de Chinezen de lakens gaan uitdelen nu de Amerikanen onder Trump niet meer serieus worden genomen, en Poetin ook snode plannen heeft, verkruimelt de EU door kleinzielig gemekker van Eurofoben.

  Als Baudet het heeft over “oikifobie” dan heeft hij het over een “weg met ons” mentaliteit van Nederlanders, maar het uilskuiken begrijpt niet dat hij met zijn eurofobie tegen Europa zegt “weg met ons”.

  Geen wonder dat Poetin handenwringend steun geeft aan Baudet, want die helpt voor reuze hem reuze plezierig om de EU re verzwakken.

  Zoiets heet landverraad.

  1. marco1

   Ach DDS schijnt veel niet te snappen ik mag er graag komen.

  2. Caro

   He, ik begrijp uw onderbouwing niet.
   Landverraad? Wat bedoelt u

   1. Trien Knoppen

    Door tegen meer EU invloed te zijn ben je tegen Nederland en dus een landverrader??? ja ja…

  3. Stanly2000

   Didi/Frits
   “Geen wonder dat Poetin handenwringend steun geeft aan Baudet, want die helpt voor reuze hem reuze plezierig om de EU re verzwakken.”
   Kunt u misschien een bron geven van deze boute stelling?

  4. Siemien

   Nederland moet onder het juk van EU vandaan en dat doen we door of op de PVV te stemmen of op FvD..

 13. Kapitein Haddock

  Bestaat D66 alleen uit huppeltrutten, aangevoerd door een homo-babytje?

  1. marco1

   Nee ze hebben ook die van Raak vind ik persoonlijk wel een aanwinsf voor de Nederlandse politiek.

   1. Ruiter

    Van Raak is van de SP.

    1. marco1

     Ja idd stom van mij.

  2. Joop Klepzeikert

   @KH: Ja.

 14. Cootje

  Laat meneer Poetin aub dan de gehele corrupte bende in de Oekraïne innemen , zijn we van dat gezeik af en kan Rutte zijn bijlage opbergen . De Krim geeft hij al niet meer terug , die politieke debielen in Brussel met verbalen en Verhofstadt voorop dachten dat ze in de achtertuin van Poetin konden schijten maar die lucht van die twee ruik je op 2500 km afstand ,

 15. Kapitein Haddock

  Het is steeds duidelijker:
  D66 bestaat uit vrouwen! Laatste drie maanden alleen onzin/waanzin/oplichting/ etc,. van deze dames gehoord/gelezen.
  Deze partij heeft als ” goedmakertje” een man een toppositie gegeven, die deze dames niet lastig zal vallen. T.w Jetje uit Nijmegen!

 16. NoDoubt

  Volksverraders, van Mierlo had ze eruit gezet.

 17. Ome Wim

  Europa een geopolitieke speler, Marietje Schaake bedoeld waarschijnlijk de EU-burger nòg meer wetten en regels op leggen om ze de zakken leeg te kunnen trekken en nòg meer zakkenvullende en achteroverleunende neuspeuteraars in Brussel die met een jaarsalaris naar huis gaan waar een normaal mens 10 jaar voor moet werken.

 18. Godefroy France

  Vrouwelijk en Goebeliaans,,,,,,,, slechte combinatie!!!!

 19. Heras

  Nou, als d66 net zoveel stemmen verliest als in maart, dan is er nog hoop. Alleen moet deze partij nog enkele jaartjes wachten voordat hun droomwens uitkomt.

 20. J.Rademaker

  Artificiële intelligentie, als ik die foto bekijk zou dat best een waar kunnen zijn.

 21. DidiMadloba

  Als we willen dat de Nederlandse cultuur een rol speelt, zullen we samen moeten optreden met gelijkgestemde Europese landen, anders maken de Amerikanen en de Chinezen de dienst uit in de wereld.

  Kijk naar het Iran conflict. Trump schijnt te beseffen dat een oorlog ook voor de Amerikanen zelf heel slecht zal uitpakken, maar zijn adviseurs zijn door Israël aangestuurde ijzervreters die staan te popelen om andermaal een slagveld te maken van het Midden Oosten.

  En Europa? Dat laat zich de wet voorschrijven door de Amerikanen. Toen Europa de sancties tegen Iran ophief waren de Amerikanen er als de kippen bij om sancties aan te kondigen tegen Europese bedrijven die het gore lef zouden hebben met Iran handel te gaan drijven.
  Dat betekent o.a. dat je in Iran als Europeaan niet kunt PINnen, hoewel het land vol staat met geldautomaten. Je moet een grote zak contanten meenemen, met alle risico’s vandien

  1. Isengrijn

   +++! @DidiMadloba

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.