Epische trollactie op Kees van der Staaij (SGP) die te luid in de kerk zingt: 'Maak mij geen homofiel'

Geen categoriejan 08 2019, 20:00
Hilariteit alom natuurlijk naar aanleiding van de serieuze Nashvilleverklaring, die ook Kees van der Staaij (SGP) steunt. Hij liet al weten geen afstand te willen nemen van de verklaring en dus wordt hem flink de gek aangestoken online. Zo publiceerde GeenStijl vandaag nog een video met Hans Teeuwen waarop te zien was hoe hij voor Kees een liedje zong en zich afvroeg of hij nog wel verder kon leven zonder zijn goedkeuring. Ook De Wereld Draait Door liet een epische video maken door Lucky TV. De video, een overduidelijke trollactie, laat een te luid zingende Kees van der Staaij zien die er vreemde teksten op na houdt.
De Nashvilleverklaring, waarin predikanten een moreel oordeel vellen over homoseksualiteit en het 'huwelijk' monopoliseren, was ook zo'n valse noot die veel te hard binnenkwam. De reacties op Twitter liegen er niet om en de conservatieve predikanten worden met de grond gelijk gemaakt. Niet geheel onterecht overigens, want hun veroordeling van homoseksualiteit staat haaks op hoe Jezus omging met zondaars. Logisch dus dat de predikanten veel kritiek kregen en er hilarische video's worden gemaakt waarmee men de draak aansteekt met ze. In de bovenstaande video 'zingt' Kees van der Staaij: 'Maak mij geen homofiel' en 'Heer 'k zal u zuigen'. Ook zou het lied verwijzen naar een pastorale relatie van Van der Staaij: 'Kees nou jij bij mij'.
https://twitter.com/RozemaHilbrand/status/1082544065072283648
De grap van de bovenstaande video is natuurlijk dat iedere kerkbezoeker weet dat dergelijke situaties normaal zijn bij het zingen van de liederen: er zijn altijd wel een paar mensen die hard zingen terwijl zij de noten niet goed kunnen raken. Zo herinner ik mij een oud operazangeres die de wekelijkse zangmomenten benutte om haar oude vaardigheden weer te verbeteren. Als je er naast stond kon je jezelf niet horen zingen. Genieten van de muziek was er ook niet bij. Net zoals de té luide stemmen tijdens het zingen zo zijn ook de predikanten die de Nashvilleverklaring ondertekenden. Ze zingen vals en veel te hard. Ze dragen niet bij aan een harmonieuze lofzang aan God.
Laten we hopen dat er niet nog meer van deze gekkigheden onze kant op worden geslingerd. Al zijn de grappen hilarisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten