Europese barometer: Nederland is eurofiel tot op het bot

Geen categorieokt 14 2018, 11:00
Dit is toch wel even schrikken.
Eerder vandaag berichtten wij dat een meerderheid van de Nederlandse kiezers hoopt dat Frans Timmermans voorzitter van de Europese Commissie wordt. Daarmee zou hij feitelijk de machtigste man van Europa worden.
In het stuk leg ik uit dat dit juist een nachtmerriescenario moet zijn voor iedere weldenkende Nederlander. Timmermans is niet alleen machtsgeil, hij is ook nog eens een eurofiel pur sang. Met hem aan het roer van de EU zal onze nationale soevereiniteit nóg verder uitgehold worden.
Aangezien dit soort informatie toch ook wel bekend moet zijn onder kiezers stel ik uiteindelijk de vraag of zij vreselijk naïef (zo niet dom) zijn, of dat er iets anders aan de hand is:

Of zou er iets anders aan de hand zijn? Is de gemiddelde Nederlandse kiezer gewoon net zo eurofiel als Timmermans?

Nou, we hebben het antwoord:
https://twitter.com/PabloPerezA/status/1051063927604477953
Maar liefst 91% van de Nederlanders is "blij" om in de EU te wonen. Ja, dat lees je goed: 91 procent. Meer dan 9 op de 10 Nederlanders is groot fan van de EU... en dolblij dat er een federale Europese staat aan het ontstaan is. Want dát is waar het wonen in de EU écht op neerkomt, natuurlijk.
Het zal dan ook niemand verbazen dat uitgesproken eurofielen (tegenwoordig, ik kan me de tijd nog herinneren dat deze meneer eurokritisch was) een feestje vieren op Twitter:
Screen Shot 2018-10-14 at 10.51.45
Misschien moeten we er maar vrede mee hebben: Nederland is een eurofiel land, of wij dat nou prettig vinden of niet. En ja, dat betekent dus ook dat de EU-trein onverminderd doordendert naar een Europese federale staat. De kiezer wil het. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten