Nederlandse kiezers zijn knettergek: 55 procent wil dat Frans Timmermans voorzitter van de Europese Commissie wordt

Geen categorieokt 14 2018, 9:45
Aldus de meest recente peiling van Maurice de Hond.
Elke week kijken we eerst en vooral uit naar de peiling van Maurice de Hond omdat we dan kunnen zien wat de tussenstand in de politiek is. Welke partijen hebben een goede week gehad, welke een slechte? Dat is altijd interessant, maar deze week valt dat helaas wat tegen. Er zijn namelijk geen verschuivingen.
Gelukkig voor ons zag De Hond dat al aankomen en heeft hij ook enkele interessante vragen gesteld aan zijn panel. Uit de gegeven antwoorden blijkt dat de Nederlandse kiezer een enorme dwaas is. Want, let wel, 58% van de kiezers hoopt dat Frans Timmermans -- Mr. EU bij uitstek -- voorzitter van de Europese Commissie wordt. De enigen die daar anders over denken zijn FVD- en PVV-stemmers. De rest is hartstikke te spreken over de misselijkmakende EU-megalomaan:
Screen Shot 2018-10-14 at 10.22.09
Dat 93% van de PvdA'ers het hoopt, soit. Timmermans is een PvdA'er. Maar dat 61% van de VVD'ers dat ook doet en 57% van de CDA'ers? Het is ronduit schokkend. Natuurlijk, patriottisme is hartstikke leuk, maar Timmermans is a) extreem politiekcorrect, en b) extreem eurofiel. Het is daarom niets minder dan een nachtmerriescenario als hij De Grote Baas van de Commissie wordt.
Maar ja, leg dat maar eens uit aan de Nederlandse kiezer. Die maakt het allemaal niets uit. Een Nederlander aan het hoofd van de EU? Yes! En die andere informatie over de machtshonger en eurofilie van deze man? Details, details. Een enkeling die zich er druk om kan maken.
Of zou er iets anders aan de hand zijn? Is de gemiddelde Nederlandse kiezer gewoon net zo eurofiel als Timmermans?
Ik vrees dat het laatste het geval is: dat 'de kiezer' nou eenmaal veel eurofieler is dan wij van liberaal-rechts zouden willen. Wij zien dat de EU een groot gevaar is voor de nationale soevereiniteit, maar Jan met de Pet ziet dat niet... of vindt dat helemaal niet erg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten