'Volt Europa' kreeg duizenden euro's subsidie van George Soros' Open Society Foundation

Geen categoriemei 14 2019, 15:00
Het toneelstukje dat de partij Volt Europa opvoert voor de Europese Parlementsverkiezingen krijgt een steeds diepere betekenis nu blijkt dat de Open Society Foundation. Deze organisatie is onder meer bekend van het financieren van demonstraties. De partij van Reinier van Lanschot kreeg ruim €20.000,- van de organisatie van George Soros, u weet wel: de man van de attitudeprogramma's.
De Open Society Foundation helpt Volt dus in de strijd om zeteltjes. Dankzij de €20.000 van Soros' organisatie, volgens het Financieel Dagblad, hoeft men zich bij Volt Europa geen zorgen om te maken om de zogenaamde 'waarborgsom'. Het is veelzeggend dat Van Lanschot en zijn partij deze subsidie binnenhaalt. Het onderstreept maar weer eens de realiteit van de democratie waarin wij leven.
Alvorens je jezelf kandidaat kunt stellen voor bijvoorbeeld de Tweede Kamerverkiezingen moet u een kleine € 11.250,-. inleggen. Heeft u dat geld niet op uw spaarrekening staan dan moet u op zoek naar een financier die het bedrag voorschiet. Dit bedrag is de zogenaamde 'waarborgsom' benodigd om uw democratisch recht te mogen uitoefenen. En dan moet u nog beginnen met bouwen. Met het samenstellen van een lijst, communicatiekanalen opzetten. En dat alles kost tienduizenden euro's. Geen enkel gemiddeld mens kan dat zomaar even opzetten.
Daarna bent u overgeleverd aan de communicatiemacht van de media en wat politieke tegenstanders over u vertellen. Of er wordt gelasterd maakt niet uit, het agenda-setting effect van de massamedia garandeert dat uw partij wordt gemaakt of gebroken door de massamedia. Maar ondertussen zien we de Nederlandse lijsttrekker Reinier van Lanschot zichzelf opwerpen als 'de nieuwe hoop voor een jonge generatie Europeanen'. Al komt het op deze manier wel wat gekunsteld over.
Standpunten van de partij zijn 'meer democratie', al zal de partij wel niets doen aan de hoge 'waarborgsom' om mee te mogen doen aan de democratische verkiezingen. Ook poneert de partij valse tegenstellingen tussen mensen en bedrijven. Zo stelt de partij:

"Registreer alle lobbyactiviteiten in een openbaar register."

Maar blijft de precieze definiëring van een lobbyactiviteit handig achterwege. Lekker nutteloos. Zou het versturen van e-mail gelden als lobbyactiviteit? En wie gaat dat dan registreren? Verder staat de partij voor "gelijke kansen van iedereen".
Nou, als er iets wel niet te meten is of te realiseren dan is het wel "gelijke kansen". Wat een mafketels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten