kuzu

Filmpje! Kuzu (DENK) ontmaskerd: verwerpt integratie, problemen schuld van xenofobie!

Geen categoriefeb 16 2019, 16:00
Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (DENK) vindt dat Nederland veel te weinig doet voor mensen met een migratieafkomst. Heel zielig allemaal! En wat doet Kuzu eraan? Nou hij probeert iets te doen in de Tweede Kamer samen met zijn collega's Öztürk en Azarkan. Maar veel verder dan ruzie zoeken met de PVV en het verder polariseren van de verhoudingen tussen migranten en reeds gevestigde Nederlanders komt hij niet. Sterker nog, hij verwerpt het concept integratie en alle spanningen zijn te wijten aan xenofobie!
En terwijl Kuzu (DENK) de Tweede Kamer, de media en de gehele samenleving een gebrek aan diversiteit verwijt zet hij zijn ambtsgenoten met een migratieachtergrond voor lul, namelijk Nevin Özütok van GroenLinks! Lekker dubbelzinnig dus. Reden was het feit dat vermoed wordt dat de DENK-Kamerleden de Turkse staatsmedia informeren over de moties die in het parlement worden besproken over bijvoorbeeld de Armeense genocide. Sneu. Meer diversiteit eisen, maar de 'diverse' Kamerleden afvallen!
Zo kennen we de jongens en meisjes van DENK weer. Lekker polariseren en de slachtofferrol aannemen. Maar als er kritieke vragen worden gesteld of moties worden aangenomen die laten zien dat de partij een tekort heeft aan zelfreflectie en eerlijk, dan ineens 'weten ze van niets'. Op de beelden is te zien hoe Kuzu verder het concept van integratie van minderheden naast zich neerlegt en het verwerpt. Hij zegt immers dat mensen 'zichzelf' moeten blijven. En 'hun eigenheid' niet moeten verliezen.
Maar dat wil Kuzu dus eigenlijk niet. Die wil juist dat iedereen van zijn groepje zo blijft zoals het nu is: Turks! En dus niet integreert. Logisch, want hij is de vertegenwoordiger van de Turkse gemeenschap en wil die gemeenschap in lijn met de vraag van zijn grote leider Erdogan zo houden. Zo lang de groep zich nog als 'Turks' identificeert blijft zijn grote baas invloed houden op de Nederlandse politiek. Dat is het doel.
Jezelf zijn mag wel, als je maar niet assimileert! Assimilatie van Turken is voor Kuzu de érgste nachtmerrie die er is. Immers zou dit de invloed van zijn grote baas in Ankara verkleinen. Verder pleitte Kuzu ervoor dat migranten 'hun deel van de taart opeisen'. Alsof ze altijd worden achtergesteld of zo?
Wat je ook van DENK vindt, ze presteren de afgelopen weken matig. Ze zoeken vooral het conflict op en niet alleen met de PVV, maar dus ook met andere Kamerleden met een migratieachtergrond. En dat laatste is opvallend. Alles dat ook maar enigszins riekt naar 'integratie' of 'assimilatie' werpen ze verre van zich. En terwijl ze die verschillen in stand willen houden klagen ze ook over de 'afstand' tussen niet-geïntegreerde groepen en de andere Nederlanders!
Het moge ondertussen duidelijk zijn: zijn partij is de manier om de assimilatie van Turkse-Nederlanders te voorkomen en alle negatieve effecten daarvan af te schuiven op 'racisme'. Enkel op die manier kan Kuzu de wensen van zijn baas in Ankara verwezenlijken. Daarom verwerpt hij ook het concept van 'integratie' en moedigt hij mensen aan 'hun eigenheid' te behouden. De 'verschillen' die er dan zijn en wellicht leiden tot spanningen schuift hij af op xenofobie.
Dit is DENK ten voeten uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten