FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vergelijkt mogelijke quarantaineplicht voor toeristen met Jodenvervolging

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vergelijkt mogelijke quarantaineplicht voor toeristen met Jodenvervolging

Pepijn van Houwelingen is Tweede Kamerlid voor FVD. Bron: De Dagelijkse Standaard / © TCE MEDIA / DH

Forum voor Democratie-Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft de toorn van de Tweede Kamer over zich afgeroepen gekregen, omdat hij tijdens een wetgevingsoverleg in het parlement de quarantaineplicht die Hugo de Jonge wil invoeren vergelijkt met de Jodenvervolging uit de Tweede Wereldoorlog.

De FVD'er vindt een verplichte quarantaine voor mensen die terugkeren van een reis uit een corona-risicoland een vorm van totalitarisme: "Zo ver hoeven we niet in de geschiedenis terug om het gevoel van een bepaalde bevolkingsgroep terug te halen van ’je hoeft toch niet op een bankje in het park te zitten’."

De parlementariër kreeg geen bijval in de Kamer van collega's: de SGP noemde deze logica spottend "FVD-logica" en ook PVV-parlementariër Fleur Agema moest niets hebben van deze opmerkingen. Ook ChristenUnie en SP konden zich niet vinden in de teksten van Van Houwelingen.

Toch konden de teksten van Van Houwelingen ook rekenen op bijval van enkelen. 'Bezorgde vader' Alexander Verdouw' vindt dat deze vergelijking "zo spoedig mogelijk" uit de taboesfeer moet. Ook 'Hedendaags Hedonisme' denkt: "Hij heeft gelijk. Dat is het pijnlijke."

Het FVD-Kamerlid schreef in een vorig leven een roman over een dystopisch Europa.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties