Geert Wilders veegt vloer aan met genderneutrale onzin: "NS-baas Van Boxtel is ontspoord!"

Geen categoriejul 28 2017, 16:23
"Wat D66'er Roger van Boxtel met de NS doet, wil zijn partij met heel Nederland doen", zegt de PVV-voorman.
De NS krijgt deze week een storm van kritiek te verduren. Dat is het spoorwegbedrijf wel gewend, maar deze keer richten de klachten zich niet op de eindeloze treinvertragingen maar op het belachelijke nieuwe communicatiebeleid van de spoorwegen. De NS zal voortaan namelijk 'genderneutrale' aanspreekvormen hanteren, waarbij het onderscheid tussen man en vrouw niet wordt benoemd. "Dames en heren" mag dus niet meer, voortaan is het "beste reizigers".
De reden van deze opmerkelijke wijziging? Een miniscule minderheid van de Nederlandse bevolking identificeert zich niet als man of als vrouw. Zij voelen zich niets, of zweven ergens tussen de geslachten in. Alsof dat nog niet gek genoeg is, voelen ze zich ook nog eens "gekwetst" als zij geconfronteerd worden met aanspreekvormen als "dames en heren" waarbij wél twee geslachten worden benoemd. Om tegemoet te komen aan deze fragiele zielepoten, doet de NS "dames en heren" dus in de ban.
PVV-leider Geert Wilders vindt dat – net als de meeste Nederlanders – compleet bezopen. Hij haalt in een Facebookpost keihard uit naar NS-baas en D66-partijbaron Roger van Boxtel, die verantwoordelijk is voor het nieuwe genderneutrale onzinbeleid.
Wat Van Boxtel doet voor de NS, waarschuwt Wilders, wil zijn partij D66 doen voor heel Nederland. En daar heeft de PVV-leider best een punt: als er één partij is die voorop loopt bij het invoeren van dit soort onzinmaatregelen, dan is het D66 wel. De partij ziet dat namelijk als hip en progressief en als dé manier om ongelijkheid tussen de seksen te bestrijden. Het is geen toeval dat de gemeente Amsterdam, waar D66 de grootste partij is, onlangs nieuwe taalregels voor ambtenaren invoerde om "tegemoet te komen" aan "diversiteit". Met andere woorden: de meerderheid moet zich aanpassen aan een miniscule minderheid.
De hypocrisie van D66 is daarbij overigens stuitend. De partij staat te juichen voor genderneutrale toiletten en wil de geslachtsaanduiding op paspoorten afschaffen. Het is immers maar ouderwets om onderscheid te maken tussen de geslachten! Maar tegelijkertijd is D66 in Amsterdam groot voorstander van het invoeren van hoofddoekjes als onderdeel van het politieuniform – kennelijk mogen moslims dus wél onderscheid maken tussen mannen en vrouwen. Dit is de "gelijkheid" van modern links: iedereen moet mee in de progressieve genderneutrale gekte, behalve moslims.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten