D66 in Amsterdam gaat door met zelf-islamisering: “hoofddoekjes bij politie niet uitsluiten”

De D66-locoburgemeester van Amsterdam geeft nog steeds niet op en wil meer onderzoek naar de mogelijkheid om hoofddoekjes in te voeren voor agenten. 

De liefde van D66 voor moslims kent geen grenzen. Hoewel minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) al heeft aangegeven dat hij geen toestemming zal geven aan de Nationale Politie om de islamitische hoofddoek onderdeel te maken van het politie-uniform, vindt de Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren (D66) dat het laatste woord nog niet over de kwestie is gezegd:

“Je moet op alle mogelijke manieren onderzoeken hoe je meer diversiteit bij de politie kunt bewerkstelligen. Een idee wat je dan niet zou moeten uitsluiten is of het mogelijk is om ook hoofddoekjes toe te staan bij de politie.”

Ook de raadsfractie van D66 in Amsterdam wil meer onderzoek naar de mogelijkheid om politieagenten hoofddoeken te laten dragen. “Diversiteit” gaat boven alles.

Islamitische leefregels zijn voor D66 dus belangrijker dan de neutrale uitstraling van de politie. Terwijl de partij altijd op de barricaden staat als het gaat om de scheiding tussen kerk en staat, maakt die scheiding opeens niets meer uit zodra het om moslims gaat. Een coalitie met de ChristenUnie? Uitgesloten, zegt D66. Maar hoofddoekjes voor de politie, gesubsidieerde iftar-maaltijden en gezellig meedoen met de ramadan? Daar zeggen D66’ers geen nee tegen. Hypocrieter kan bijna niet.

De hypocrisie van de D66-locoburgemeester is ook SGP-persvoorlichter Menno de Bruyne niet ontgaan. Hij plaatste een vlijmscherp commentaar:

De spijker op zijn kop. D66’ers vinden het prima om de politie van Amsterdam te islamiseren en zullen nooit een kwaad woord spreken over de islam. Maar het christendom wordt door de linkse progressieven steevast afgedaan als een overblijfsel uit de Middeleeuwen dat eigenlijk zo snel mogelijk moet verdwijnen. Een kabinet met de ChristenUnie kan niet, maar hoofddoekjes bij de politie zijn geen probleem.

Ook Forum voor Democratie heeft het helemaal gehad met D66 en vindt dat agenten een neutrale uitstraling moeten hebben. Mede daarom doet de partij mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. De uitspraken van de locoburgemeester bewijzen immers dat onze hoofdstad het geluid van Forum hard nodig heeft.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Arubano

  Mooie veelzeggende foto: Een vrouw op haar werkplek: flesjes, tubetjes en een kopje thee. En dan een theemuts op je hoofd. Oh oh Nederland.

 2. DutchDropveter

  Prima, als een hoofdoek mij staande houd neem ik haar niet serieus want; hoofdoek is geen onderdeel van het politie “UNI”form. Ben ik dan het probleem of de hoofddoek? Of telt mijn blanke mening dan niet meer? Vragen die nooit beantwoord kunnen worden dus waarom de discussie überhaupt beginnen.

  uni- [1]
  ter vorming van woorden waar sprake is van één ding (voor alles)

  -Form(a) [1]
  afgeleid van het Latijnse forma met het voorvoegsel uni- [1]

  Dus einde discussie nu klaar?!

 3. Roughwood

  Gelukkig zijn onze moslim-medemensen ook erg voor diversiteit mevrouw Ollongren.
  https://cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/7074591/GettyImages-72956966.jpg

 4. Floris

  Misschien moet D66 eens nagaan hoe de islam over abortus en euthanasie en dergelijke denkt. Dan komen ze er achter dat de islam nog veel conservatiever is dan de SGP.

  Deze door en door hypocriete nepliberalen zijn tot in hun haarvaten beïnvloed door de uitvinders van ‘diversiteit’, te weten de cultuurmarxisten.

  Dom volk, dat D66. Te stom om te poepen.

 5. Ni28

  Met die leeghoofden van D66 in de regering zullen wij nog wat beleven. Hopelijk krijgen zij de mensen goed kwaad.

 6. Floris

  Kijk eens naar de deugogen van die pot. De gutmenschlichkeit druipt ervan af.

 7. Floris

  “Ollongren blijft erbij: geen huldiging voor Ajax-vrouwen ondanks 4000 handtekeningen.”

  http://www.at5.nl/artikelen/170133/ollongren-blijft-erbij-geen-huldiging-voor-ajax-vrouwen-ondanks-4000-handtekeningen

  Daar zitten zeker geen moslima’s bij.

  1. Floris

   Ik heb Anne Zeur nog niet over deze seksistische beslissing gehoord.

 8. Guus Geluk

  De minister van Veiligheid en Justitie heeft het hoofddoekjes-gedoe nadrukkelijk en pertinent afgewezen. Ook mevrouw de loco-burgemeester heeft zich daar bij neer te leggen. Ze moet dus gewoonweg niet zo drammen.

  D66 heeft de ChristenUnie op een buitengewoon asociale wijze buiten de deur gewerkt, daar heeft De Bruyne gelijk in. Hans Wiegel zei het nog: “het is een grof schandaal”.

  1. Floris

   Trappen naar het christendom en likken naar die islam. Dat is zuiver cultuurmarxisme.

   1. Guus Geluk

    Het is inderdaad erg hypocriet.

    Overigens hoort het debat over de uitrusting van de politie-officieren thuis in het parlement, niet in de gemeenteraad.

    1. Floris

     In de hoofdstad kennen ze hun plaats niet. Ze denken dat ze een republiek zijn.

     1. Guus Geluk

      Daar ziet het naar uit.

    2. swetsnek

     Het hoort helemaal nergens thuis het is uitgesloten basta punt .
     Hoe moeilijk kan het zijn

   2. Standaardbinnen

    Maar natuurlijk, dat is het, dat vermaledijde cultuurmarxisme!

    Dat verklaart alles.

    🙂

 9. Ritter

  D66 kan beter luisteren naar onderstaand interview waarin o.a. ook de hoofddoek voorkomt.

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’
  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 10. nienke

  Het houdt maar niet op dit gejammer over de hoofddoekjes bij de politie.
  D66. moslim knuffelaars niets is hun te gek wat moslims betreft, stelletje fariezeeers.
  Verkettert de christenen en heult met de moslims.
  Stelletje landverraders.

 11. Peter Selie

  De zelf-islamisering gaat gewoon dooooorrrrrrr met of zonder D66.

  Mild vonnis voor de neef van de Rotterdamse burgemeester

  DEN HAAG – Het gerechtshof in Amsterdam heeft Lahbib Bachar en zijn vrouw Hanan Sarrokh schuldig aan terrorisme bevonden. Ze kregen gevangenisstraffen van 104 en 74 dagen, evenveel als het aantal dagen dat ze al in hechtenis zaten.

  Bachar is een neef in de tweede graad van Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, een opmerkelijk feit dat echter weinig media-aandacht kreeg gedurende de rechtszaak. Hij en zijn vrouw werden schuldig bevonden voor het spelen van een rol in en het steunen van de groep rond de terroristen Samir Azzouz en Noureddine el Fatmi, die lange gevangenisstraffen uitzitten wegens het voorbereiden van aanvallen op diverse Nederlandse politici.

  De arrondissementsrechtbank in Rotterdam veroordeelde het stel al eerder tot drie jaar gevangenisstraf. De lagere rechtbank zei dat ze hen tot 8 en 10 jaar cel zou hebben veroordeeld als verzachtende omstandigheden niet werden meegewogen. Het belangrijkste was dat ze als getuigen tegen Azzouz and El Fatmi optraden.

  https://en.europenews.dk/Mild-Sentence-for-Rotterdam-Mayor-s-Terrorist-Cousin-83248.html

 12. swetsnek

  Alleen de naam al Kasja Ollongren dat zegt al genoeg we worden allang geregeerd door buitenlanders

 13. HaZ

  Het is de Amsterdamse politie alleen maar te doen om de werkdruk daar te verminderen, want zeg nou eerlijk: Zou u uw vermeende aangifte laten opnemen door een agente zoals op de foto uitgedost ? …..Dacht ik al. Win-win situatie voor de politie, de aangiftes lopen zienderogen terug, waardoor men zich op den duur op de borst kan kloppen dat de misdaadcijfers in de hoofdstad drastisch zijn verminderd. Uiteraard zal na deze cijfermatige bewijzen het systeem een landelijke uitrol gaan krijgen. Voila !

 14. HW

  Dat zeurwijf van D66 weet niet van ophouden. Ik dacht, dat deze discussie voorbij was, maar Ollongren weet het weer beter.
  Wij willen geen hoofddoekjes en al zeker niet bij de politie.

  U was toch ook degene, die Amsterdam los wou maken van Nederland. Een Amexit.
  Goed, we zullen de rekening presenteren voor alle Nederlandse investeringen in Amsterdam (van al dat Groningse gas) en dan onmiddellijk oprotten met die kut stad.

  Altijd de hand ophouden bij een ander en nog een grote bek ook.
  Hou in de toekomst je eigen slipje omhoog en anders laat hem dan zakken en doe hem op je hoofd als hoofddoekje.

 15. Ruud562

  Die verdomde D66-figuren verzieken meer dan je lief is. Helaas, helaas zijn er schijnbaar toch nog halfzachten die deze partij ondersteunen gezien de laatste verkiezingen. Tja, Nederland is nog niet islamitisch genoeg hé!

 16. Ruud562

  En alsof een hoofddoek meer respect zou opbrengen! Neen, wat dient te gebeuren is dat de politie door handhaving meer gezag krijgt en niet door doorgeslagen D66-wetgeving wordt teruggefloten en met de handen op de rug komt te staan, terwijl de bewezen crimineel c.q. asociaal de lachende derde is die o o k nog recht heeft op een schadevergoeding!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.