'Gele hesjes' bezetten Belgische snelweg richting Maastricht

Geen categoriedec 27 2018, 8:00
De 'Gele hesjes' zijn weer terug en dit keer in Belgisch Limburg. Daar bezetten ze een snelweg richting Maastricht. En even snel als dat ze kwamen werden ze afgevoerd door de Mobiele Eenheid. Plotseling doken gisteravond zo'n twintig mensen op om na het tweede kerstdiner de snelweg af te sluiten met pallets en vuurtonnen. De blokkeerhesjes waren ook in bezit van vuurwerk bij zich zo stelt de Belgische politie. De E25, die overgaat in de Nederlandse A2, was hierdoor niet toegankelijk voor verkeer. Een in brand gestoken band werd door de politie geblust. Dit is de zoveelste in een hele reeks 'guerrilla demonstraties' die door de beweging van de 'Gele hesjes' werd uitgevoerd.
https://twitter.com/etienne_91/status/1078117747115077632
De demonstranten werden al vrij snel door de politie aangehouden of gesommeerd te vertrekken waarna de snelweg weer werd vrijgegeven rond 01:00 uur. De burgemeester van Luik kwam poolshoogte nemen en ging met enkele demonstranten in gesprek. Het is onduidelijk waarom deze 'Gele hesjes' precies de snelweg blokkeerden, maar het is aannemelijk dat ze hiermee hun ongenoegen wilden tonen met de huidige koers van Europa.
In Frankrijk demonstreerden eerder deze maand al tienduizenden mensen in 'Gele hesjes' tegen het regeringsbeleid van Emmanuel Macron. Deze demonstratie kende vele gezichten en vele meningen, maar de gemene deler was toch wel de afkeer van het beleid van Macron. Anderen demonstreerden voor betere sociale voorzieningen en paradoxaal genoeg weer anderen voor lagere belastingen. Gesteld kan worden dat de 'Gele hesjes' er in ieder geval 'helemaal klaar mee' zijn.
Ik Frankrijk werd de beweging geïnfiltreerd door kwaadwillenden die vervolgens de beweging in een slecht daglicht zetten. In Parijs werd hevig gevochten en kregen oproerkraaiers klappen van de oproerpolitie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten