Geluk na een ongeluk: Overlevende vliegtuigcrash Dubai wint zes dagen later de loterij

Geluk na een ongeluk: Overlevende vliegtuigcrash Dubai wint zes dagen later de loterij

Dit is misschien wel de grootste geluksvogel ter wereld.

We hebben hem gevonden, de Guus Geluk van de echte wereld. Mohammed Khadar, een man uit India die zoals vele landgenoten aan het werk is in Dubai. Op 3 augustus vloog hij na een familiebezoek terug naar de oliestaat, tezamen met 300 andere passagiers. Toen het vliegtuig uit Thiruvananthapuram (past dat op vliegveldschermen?) landde, ging het echter gruwelijk mis: het vliegtuig vloog in brand, en na enkele minuten volgde een explosie die weinig over liet van het voertuig.

Wonder boven wonder wisten echter alle inzittenden levend en wel uit het wrak te ontsnappen voordat deze explosie zich voordeed. Zij hebben ontzettend veel geluk gehad, zeker wanneer je je bedenkt dat vergelijkbare incidenten vaak veel dramatischer eindigden. Toch was het Khadar die met kop en schouders uitstak boven deze groep aan gelukkige overlevenden, want hem was het lot in één twee twee maal uiterst gunstig gestemd. Slechts zes dagen na de crash kreeg de man bericht dat hij de loterij had gewonnen, en het bedrag was ook niet slecht. De Indiër is sinds kort niet 10.000, niet 100.000, maar 1 miljoen dollar rijker!

Uiteraard kon hij zijn geluk niet geloven. Hij wist echter wel wat hier achter zat: "Volgens mij heeft God me een tweede leven gegeven toen ik het vliegtuigongeluk overleefde, en gezegend met dit geld om na die gebeurtenis allemaal goede dingen te doen." En goede dingen is hij zeker van plan. Uiteraard zal de 61-jarige heerlijk vervroegd van zijn pensioen gaan genieten, maar hij wil het geld ook steken in het verbeteren van de levens van mensen die niet zoveel geluk hebben. Dit ziet hij dan ook als zijn taak in het leven: "God heeft me met een doel gered, en ik denk dat dit het is."

Lees meer over:
Dubai vliegtuigcrash loterij

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer