Grappenmaker Lodewijk Asscher (PvdA) wil meedoen aan 'Clash der Titanen' tussen Rutte en Baudet

Geen categoriemei 19 2019, 13:15
Woensdagavond vindt de Clash der Titanen plaats en neemt premier Mark Rutte (VVD) het op tegen Thierry Baudet (FVD). Eerst was er nog veel onduidelijk over de invulling van het debat, maar de twee snoeshanen zijn er eindelijk uitgekomen. De twee zullen onder leiderschap van Jeroen Pauw debatteren in de Rode Hoed.
Ondertussen roept Lodewijk Asscher (PvdA) dat hij wil meedoen:
Asscher heeft natuurlijk wel gelijk. Als de partijen die groot kunnen worden mogen meedoen dan hoort de PvdA daar zeker bij. Als we kijken naar de peilingen van deze week dan zien we dat de PvdA het patroon dat al sinds de teleurstellende uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 is ingezet tot voltooiing brengt. De partij is nu bijna de derde partij van het land!
Tevens maakt dit het debat ook aantrekkelijker voor mensen die enigszins 'links' zijn ingesteld. Zij hoeven dan niet het centrumgeluid van Rutte of het rechtse geluid van Baudet aan te horen, maar kunnen Asscher op afstand in de ogen kijken. Wel vergroot deelname van Asscher de kans op een 'Timmermans effect' iets dat we omwille van de veiligheid en welvaart van Nederland absoluut moeten voorkomen.
We zitten dus met een dilemma. Laten we Asscher wel of niet meedoen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten