Held Theo Hiddema veegt de vloer aan met subsidiesponzen: "Wij gaan de subsidie aan actievoerend Nederland stoppen!"

Geen categorieapr 19 2017, 13:00
Theo Hiddema en het Forum voor Democratie hebben het helemaal gehad met linkse activisten die op kosten van de belastingbetaler actie voeren (en de boel verpesten voor de rest van Nederland).
Het moet maar eens afgelopen zijn met al die fanatieke linkse actieclubs die subsidie gebruiken om hun extreemlinkse denkbeelden op te leggen aan de rest van Nederland. Dat vindt Forum voor Democratie van Theo Hiddema en Thierry Baudet ook. Eerstgenoemde was daar dan ook bijzonder duidelijk over in Dordrecht gisteravond:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/854459340065054720
"Als ik het in handen heb, en ik ga aan inventarisatie maken van al die clubjes, gaan alle subsidies d'r uit," aldus Hiddema. Het publiek bij de bijeenkomst lustte daar wel pap van en barstte uit in een spontaan applaus. "Al die clubjes zijn opgericht en worden gesubsidieerd omdat ze zichzelf aandienen, indikken, als bruggenbouwer of verbinder. Weet u wel, dat is een heel renderend klusje als je daar maar mee te voorschijn komt en je hebt ook een beetje politieke achtergrond, dan vind je heus wel een lekkend subsidiekraantje en dan kan je actievoeren."
"Nou, en dat is prima, ga actievoeren tot je een ons weegt, maar het heeft genoeg gekost. Het levert niets op," ging Hiddema verder, "het veroorzaakt verdeeldheid en houdt verdeeldheid kunstmatig in stand." Dat laatste legde hij ook nog even uit:

"Want als actievoerend Nederland niets meer te actievoeren heeft dan is het subsidiekraantje natuurlijk ook weg. Dan zijn ze geslaagd in hun missie en dat is wel het allerlaatste waar ze naar streven."

Daarmee legt Hiddema zijn vinger natuurlijk op de zere plek. Belachelijke groepjes als "Dordt Discriminatievrij", wat ervoor zorgde dat een evenementencentrum in Dordrecht de bijeenkomst van FVD afblies, hebben er helemaal geen baat bij dat hun zogenaamde doelstellingen daadwerkelijk bereikt worden. Op dat moment hebben ze namelijk helemaal geen bestaansrecht meer. Daarom doen ze er alles aan om de problemen waar ze zich tegen zeggen te verzetten juist aan te wakkeren.
Dat is al erg genoeg, maar wat het allemaal nog vreselijker maakt is het feit dat dit soort rare clubjes de vrijheid van meningsuiting vervolgens proberen af te schaffen. Hiddema:

"Dus overal waar ik in mijn positie als Tweede Kamerlid zie dat het vrije woord wordt belaagd onder het mom van vermeend racisme of het discriminatoir gedrag van iemand die het vrije woord bezigt, dan krijgt 'ie met mij te maken. Het eerste wat ik ga doen is nu een inventarisatie maken -- dat is nog nooit gebeurd -- [van] hoeveel actievoerende types bezig zijn met behulp van subsidie."

"Dat," concludeerde Hiddema, "is mijn eerste missie."
Verbeeld je niks: dit soort actieclubs zullen nu natuurlijk nóg erger losgaan op Hiddema, Baudet, en het Forum. Als deze inventarisatie er komt wordt hun bestaan immers bedreigd. Als ze ergens een broertje dood aan hebben dan is het daar aan; ze zijn er namelijk alleen maar voor zichzelf. De aanvallen op Hiddema en co. zullen de komende tijd dus toenemen.
Het goede nieuws? Uit recente peilingen blijkt duidelijk dat FVD steeds groter en populairder wordt. Marginale linkse actiegroepjes kunnen hun borst dus natmaken. Er waait een frisse wind door ons land!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten