Herrijzenis! Irakese christen keert terug naar zijn door ISIS verwoeste kerk, en zet kruis op het dak terug

Geen categorieapr 18 2017, 21:00
Het kwaad zal niet overwinnen, en een dappere christelijke man uit Irak - die na de afwezigheid van een paar jaar terugkeert naar zijn oude kerk - laat dat zien. ISIS kan zijn kerk misschien compleet gesloopt hebben, maar niet zijn geloof. Een fonkelnieuw kruis op de ingestorte oude kerk bewijst dat.
Tijdens Pasen gaat het vaak over de herrijzenis van Jezus. Het is een thema waar veel gelovigen én ongelovigen niet zo heel veel mee kunnen: kan dat wel, zo'n man die gestorven is en dan terugkeert naar Aarde? Misschien ook niet, maar het gaat om het bredere thema: laat je niet verslaan door het kwade.
Dat geldt ook voor deze Irakese man die terugkeert naar Sinjar, waar ISIS heeft huisgehouden maar nu is verdreven. Wat de terroristische organisatie achterlaat is een hoop dood, verderf en ruïnes. Waaronder dus de grote kerk van Sinjar.
Is dit dan het roemruchte einde van het christelijke geloof in dit gedeelte van Irak? Zeker niet, als het aan deze man ligt. Want dat wat is stukgeslagen kan worden herbouwd, en uit de as van de oude kerk kan een nieuwe kerk verrijzen - nog mooier en nieuwer dan de oude. ISIS kan wellicht gebedshuizen vernietigen, maar niet het rotsvaste vertrouwen van deze man in zijn eigen geloof.
Of zoals Hazem Farraj - die bovenstaande foto viral liet gaan op Facebook - zegt:

"Met een geweer om z'n schouder en tranen in z'n ogen plaatst hij het kruis op het topje van de door ISIS vernietigde Sinjarberg Kerk. Hoe ziet herrijzenis eruit? Zo dus. Vrolijk Pasen iedereen!"

Prachtig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten