DDS Tweede Kamer 26

Hilarisch! D66 komt met totaal overdreven Kaag-propagandafilmpje: "Houd nooit je mond!"

Geen categoriejun 21 2021, 12:00
Grappiger dan dit wordt het niet. D66 is vandaag met een fan-tas-tisch vermakelijk propagandafilmpje gekomen over De Grote Leider van de partij, Sigrid Kaag. De beelden én tekst lijken overgenomen te zijn van LuckyTV, maar blijkbaar meent de partij het echt. Sigrid Kaag als grote redder des vaderlands. Nee, meer dan dat! Als de verlosser en het morele kompas van ons volk.
Houd. Toch. Op.
In de politiek wordt er niet genoeg gelachen. Nou, vandaag verandert dat. In ieder geval voor één dag, want D66 heeft het feit dat Sigrid Kaag zich "een jaar geleden" kandideerde voor het lijsttrekkerschap van de partij aangegrepen om een hilarisch propagandafilmpje te maken én online te zetten. Het is zo enorm overdreven dat je als burger wel keihard moet lachen.
Hier, kijk maar:
https://twitter.com/D66/status/1406897673181990912
"Groot dromen, maar dan met de mouwen opgestroopt om ook groot te doen," aldus mevrouw Kaag in haar fantastisch versie van haar "moerstaal." "Zo groot als maar enigszins gaat. Niet alleen maar preken hoe het beter kan en moet. De kar trekken. Desnoods dúwen. Maar wel in de juiste richting," aldus de vrouw die onlangs nog op het vliegtuig stapte "in de richting" van Luxemburg.
Want wij weten waar we naartoe willen. Naar een samenleving die vrijer," op dat moment zie je mensen in beeld die elkaar niet de hand geven maar elleboogstoot onder het mom van corona, "gelijker" (we schakelen over op twee lesbiennes), "en rechtvaardiger" (we zien Kaag staan terwijl ze met een hoofddoekdragende moslima staat te praten) "uit de crisis komt."
En dat komt het inspirerende deel (lol, kuch, hoest) van het filmpje. "Laat je niet klein maken," draagt mevrouw ons op. "Droom groot. Sta op. Ontdek wie je bent, wat je kan, en wat je wilt zijn. Heb lef. Grijp je kansen. En houd nooit je mond. Laat je stem klinken. We zijn met velen."
Na die laatste zin zie je de beelden van een feestende Kaag die op verkiezingsavond op die tafel klom en daar allerlei poses liet zien voor de camera.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ja, ja, Emile Ratelband is er niets bij. Wat een inspirator! Echt hoor! Als ik groot word wil ik net zo worden als D66-leider Sigrid. Heldin!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten