Hoe één heldhaftige agent de twee terroristen met vuurwapens én kogelwerende vesten in Texas uitschakelde

Geen categoriemei 06 2015, 18:00
Dankzij deze agent is er niemand overleden, behalve de twee moslimterroristen.
Plotseling stonden de twee moslimterroristen Nadir Soofi en Elton Simpson met semi-automatische wapens en kogelwerende vesten te schieten op een politie-agent voor het gebouw waar Geert Wilders net een speech had gehouden tijdens een evenement over de vrijheid van meningsuiting in Texas.
De politie-agent moest razendsnel reageren, en dat is precies wat hij deed. Dankzij zijn heldhaftige optreden met een .45 Glock (die ziet er zo uit) konden de twee terroristen in slechts 15 seconden worden uitgeschakeld. Eén beveiliger werd geraakt in zijn enkel, maar die is alweer naar huis na een kort ziekenhuisbezoek.
cnn2
CNN heeft een reconstructie gemaakt van de gebeurtenis. In de video is te zien dat de agenten een geweer dragen, maar dat klopt niet. Het gaat om een pistool. Bekijk hier de reconstructie:
Politiewoordvoerder Joe Harn zegt dat de agent heeft gedaan waar hij voor was getraind, maar sommigen denken dat hij ook een beetje geluk heeft gehad. Hij lag namelijk onder zwaar vuur, maar hij werd geen enkele keer geraakt. Dat had heel anders kunnen afgelopen.
"Zonder twijfel heeft hij levens gered," aldus Harn over de heldhaftige agent die erger heeft voorkomen door te doen wat hij op dat moment moest doen. En daar zijn we hem allemaal zeer dankbaar voor. Wat mij betreft is deze agent de held van de maand, wat zeg ik, held van het jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten