'Ik ben het op één punt eens met de salafistische scholen: ze moeten snel mogelijk vertrekken uit Nederland!'

Geen categoriesep 12 2019, 15:00
Columniste Hanna Wittebroek ziet het gelijk van Pim Fortuyn bewezen in alle haatdragende rotzooi die salafistische 'onderwijzers' op hun schooltjes in de hoofden van kinderen gieten: "Het deed me denken aan een uitspraak die Pim Fortuyn ooit deed - “Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de islam veel sterkte. Zalig zijn de onnozelen van geest.”"
In Nederland zijn er kinderen die leren dat mensen met een ander geloof de doodstraf verdienen, net als homo’s, afvallige en vreemdgangers. Ook leren ze dat ze zich moeten afzetten tegen belangrijke beginselen in onze samenleving: vrijheid en gelijkheid. Verder leren de kinderen zich af te keren van de Nederlandse samenleving en dat ze beter kunnen vertrekken uit Nederland. Heel politiek Den Haag reageerde ‘geschokt’, net zoals ze altijd bij berichten waar een groot deel van Nederland al lang en breed van weet ‘geschokt’ reageren. Het deed me denken aan een uitspraak die Pim Fortuyn ooit deed: “Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de islam veel sterkte. Zalig zijn de onnozelen van geest.”
Het doen van dergelijke uitspraken polariseert enorm en gaat recht in tegen de normen en waarden die wij in Nederland belangrijk vinden. Het is me dan ook een raadsel hoe het kan dat de linkerkant van het politieke spectrum toch telkens weer zo hard opkomt voor de moslimgemeenschap. Ze lijken een dubbele agenda te hebben. Enerzijds zijn het partijen die vooroplopen in de strijd om gelijkheid voor vrouwen en homo’s en anderzijds verdedigen ze met alles wat ze in zich hebben de islam. Het woord hypocriet dekt hier niet eens meer de lading.
Daarnaast is het me een raadsel dat de moslimgemeenschap dit soort onderwijs in Nederland kan laten plaatsvinden. Het is bizar dat er niemand toezicht op deze scholen kan houden omdat ze niet onder het ‘normale’ onderwijs vallen. Mijns inziens moeten dergelijke scholen na het doen van één uitspraak die de integratie van moslimkinderen in de weg staat namelijk gelijk worden gesloten. Geen waarschuwing, geen boete, gelijk dicht, dergelijke indoctrinatie mogen wij niet goedkeuren en accepteren.
Met betrekking tot het vertrekken uit Nederland ben ik het uiteraard wél eens. Al zijn het niet de kinderen die (eerst) moeten vertrekken, maar de onderwijzers, welke de kinderen indoctrineren met dergelijke ideeën. Als het je niet zint in Nederland, als je op geen enkele manier je best doet om te integreren (laat staan assimileren) en zelfs anderen ervan weerhoudt wél te kunnen integreren in de Nederlandse samenleving, dan verdien je het niet in Nederland te verblijven. En voor wie nu nog denkt dat het wel mee zal vallen met de agressie van de islam: zalig zijn de onnozelen van geest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten