Inwoners Gouda woedend over doordrukken megamoskee

Geen categoriefeb 13 2015, 9:00
De bewoners staan voor een voldongen feit. Het islamitisch paleis komt er, inclusief de vrouwendiscriminerende muur.
Het overwegend linkse college van Gouda drukt de megamoskee erdoor, inclusief de speciale muur om de moskeegaande moslims te beschermen tegen de vrouwen die werken bij de aangrenzende gehandicaptenopvang en een school. En de omwonenden? Die zoeken het maar uit. Alexander Bakker van De Telegraaf was gisteren bij een bewonersavond en ontdekte dat de onrust in Gouda is overgeslagen naar een ware volkswoede:
Tijdens een bewonersavond in het door politieagenten bewaakte 'Huis van de Stad' confronteerde onafhankelijk voorzitter en CDA-prominent Wim Deetman de buren met een voldongen feit: "Het draait vanavond om vragen en antwoorden. De gemeenteraad besluit alleen over de kredietaanvraag van de school en het kinderdagverblijf."
"Om te huilen", reageert een bewoonster na afloop. Jeroen van Walstijn van de actiegroep 'Gouda Noord zoals het hoort' begrijpt de commotie. "Achteraf meepraten. Het stadsbestuur dendert lekker verder."
De buurtbewoners zijn boos, en terecht. Ze mogen helemaal niet meepraten over de enorme megamoskee, ze mogen alleen ja en amen zeggen op het voorstel. In Gouda doet de PvdA-wethouder Rogier Tetteroo, bekend van zijn sussende woorden als het gaat om de muur die de mannen van de vrouwen moet scheiden - want vrouwendiscriminatie is hartstikke oké, olé, olé! -, net alsof hij de opkomst prachtig vindt. "Niemand kan nog stellen dat lokale democratie hier niet leeft."
Man, man, man. Er is pas sprake van lokale democratie als de buurtbewoners ook echt iets te zeggen hebben over de komst van de megamoskee. Dat is in dit geval niet zo. Aan dit besluit is niks democratisch. Wat een farce. Logisch dus dat de mensen in Gouda woedend zijn op de politiek. Volgens de krant werd er tijdens de bewonersavond bovendien met geen woord gerept over de vrouwendiscriminatie. Ze lieten de aparte vrouweningang zelfs weg uit de presentatie van de architect. Ook dat nog. Wat een laf gedoe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten