Kinderen lezen veel te weinig. Deze innovatieve kapper doet er iets aan

Geen categorieokt 26 2015, 10:00
Net als al zijn collega-kappers is Courtney Holmes een bijzonder goede luisteraar. Dat moet ook wel; klanten praten vaak over van alles en nog wat met hem. In de meeste gevallen gaat het om kleine zaken die hem eigenlijk niet echt kunnen boeien. Onlangs was dat echter anders.
Toen hij onlangs bij een "terug naar school" evenement was hoorde hij dat veel kinderen weinig tot niets meer lezen. Dat is bijzonder problematisch: het voorstellingsvermogen wordt minder en hetzelfde geldt voor de woordenschat van de kids. Het moge duidelijk zijn dat dit bijzonder problematisch is: kinderen die niet lezen en achterlopen op andere kinderen gaan vrijwel zeker geen mooie toekomst tegemoet. Niet zo gek; hun ontwikkeling is gewoon niet goed.
Courtney besloot om daar iets aan te doen. Tijdens het evenement liet hij weten dat hij kinderen voortaan gratis zou knippen. Het enige wat ze daarvoor hoefden te doen? Hem een verhaal voorlezen. "Verhalen voor knippen" is in korte tijd een ontzettend groot succes geworden. Kinderen vinden het fantastisch - omdat lezen toch leuker blijkt te zijn dan ze dachten - en datzelfde geldt voor hun ouders - hun ouders ontwikkelen zich en de knipbeurt kost hen geen cent. Beter kan niet.
Aan het einde van de knipbeurt vraagt Courtney zijn kleine cliënten waar het boek over ging dat ze net hebben uitgelezen. Ze moeten het verhaal dan dus samenvatten, hierdoor traint hij hun geheugen ook meteen even.
Vervolgens stuurt hij ze - met een paar boeken - naar huis en vraagt hij ze om die boeken ook te lezen, zodat ze er bij de volgende knipbeurt over kunnen praten.
Een schitterend initiatief. Kun je je voorstellen hoe andere (achter)buurten eruit zouden zien als iedereen lezen zo serieus nam als Courtney?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten