D66 roept op tot 'CO2-melding' om mensen meer bewust te maken van klimaatschade

D66 roept op tot 'CO2-melding' om mensen meer bewust te maken van klimaatschade

Regeringspartij D66 is van mening dat het 'gratis retourneren' van pakketjes "niet meer van deze tijd is" en wenst als klap op de vuurpijl ook een CO2-melding voor mensen die post ontvangen. Het is weer klassiek D66: de klimaatdrammers gaan ver in hun micromanagement van de samenleving. Voor hen is het net een spelletje zoals Age of Empires blijkbaar, via de Telegraaf.

Het voorstel is bizar slecht: omdat mensen steeds vaker via het internet bestellen en daardoor ook vaker bestellingen retourneren wordt er natuurlijk energie 'verspilt' aan het onnodige transport van bijvoorbeeld damesschoenen. Normaal gesproken ziet niemand een probleem, maar de groene woudlopers van D66 zien dat natuurlijk wel. Uiteraard zou het beter zijn als iedereen één pakket bestelt en vervolgens direct tevreden is, maar het inruilen van gekochte producten hoort nu eenmaal bij de economie.

Volgens Kamerlid van D66 Rutger Schonis is het echter noodzakelijk dat mensen een CO2-melding ontvangen bij online bestellingen vanwege de onderstaande anekdote:

„Dat is goed voor het bewustzijn (CO-melding, red.). Ik ken verhalen van mensen die veertig paar schoenen bestellen en er 39 terugsturen. Daar moeten wel weer allemaal busjes voor rijden.”

Het is inderdaad waar dat er mensen zijn die een handje hebben van het bestellen van 15 verschillende paren om er vervolgens 12 terug te sturen. Sterker nog: ik ken zulke mensen, maar als het gratis retourneren verdwijnt betekent dit dat mensen gewoon hun schoenen op een andere manier bestellen. Wellicht rijden ze dan naar de stad met hun auto en wordt wederom CO2-uitstoot gerealiseerd. De opties zijn talrijk, maar het passen en kiezen van producten alvorens tot aankoop over te gaan zal altijd blijven bestaan. Daar doet geen enkele CO2-melding iets aan af.

Met deze directe aanval van D66 op zowel de intelligentie van mensen -ze zouden meer "bewustzijn" nodig hebben- toont de partij zich weer van de verkeerde kant: klimaatdrammerij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties