Klimaatdrammers vliegen erop los: naar Madrid voor VN-klimaatfestival, versnaperingen, drugs en sex

Klimaatdrammers vliegen erop los: naar Madrid voor VN-klimaatfestival, versnaperingen, drugs en sex

Het klimaat staat op instorten -volgens sommigen- en degenen die dit het hardst roepen doen het minst om de problemen die zij signaleren serieus aan te pakken. Zo ook de bezoekers van de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Spanje. Nadat het verstandige Chili zich terugtrok uit het Klimaatakkoord van Parijs, doen de bureaucraten de Spaanse hoofdstad Madrid aan. Lekker vliegen, champagne drinken en flirten, via NOS Teletekst.

Maar of er tijdens die conferentie daadwerkelijk iets wordt gedaan aan de stijgende temperaturen valt te betwijfelen. Wellicht dat de temperaturen tussen sommige bezoekers hoog zal oplopen, maar de aarde wordt er niet minder arm van. Zogezegd vliegen de klimaatdrammers, stoten tonnen aan CO2 uit en wijzen dan vervolgens met het vingertje naar boeren, bouwers en anderen.

De VN-klimaatconferentie, een bijeenkomst waarbij beleidsmakers, politici en bureaucraten met elkaar koffie en champagne drinken en daar overleggen hoe zij nog méér subsidies kunnen verdelen, vindt dit keer dus plaats van 2 tot 13 december in Madrid. Het belooft een prachtige bijeenkomst te worden met lezingen, lichtshows en natuurlijk goed gekleed publiek , zoals ambtenarenmeisjes in jurkjes en hakken. Na enkele dagen van huis bezwijkt iedereen wel aan het hedonisme. Kortom: een geweldige scene om uit je dak te gaan.

Maar zogenaamd wordt tijdens die conferentie natuurlijk héél erg hard gewerkt aan het oplossen van het probleem van 'klimaatverandering'. Om de boodschap van de conferentie wat kracht bij te zetten hebben de organisatoren ook de klimaatactivist Greta Thunberg, naar wie de gelijknamige blinde Thunbergkever is vernoemd. uitgenodigd. Zij is nu nog in de Verenigde Staten, maar is als één van de weinige daadwerkelijk niet hypocriet in deze en reist mogelijk met haar zeilschip naar de conferentie. Afhankelijk van hoe de wind staat zal Thunberg op tijd of te laat aankomen.

De VN-bureaucraten en landelijke beleidsmakers maken wel wat bont. Terwijl vanwege de klimaatwetten zoals het Klimaatakkoord van Parijs allerlei economische activiteiten zijn stilgelegd, zoals de bouw en moeten automobilisten langzamer rijden om 'stikstof te besparen', vliegen ze erop los. En ja, dat is best wel een beetje hypocriet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer