Lekker bodyshamen met de NPO: ga maar raden of deze vrouw 'dik of zwanger' is

Lekker bodyshamen met de NPO: ga maar raden of deze vrouw 'dik of zwanger' is

Ik dacht dat het niet meer mogelijk was, maar dat is het dus wel: de publieke omroep heeft zichzelf alwéér weten te verlagen tot een verachtelijk niveau. U en ik mogen nu meebetalen aan een tv-programma waarin vrouwen voor joker worden gezet omdat mensen niet kunnen zijn of ze dik danwel zwanger zijn. Zéér bedenkelijke praktijken.

Ik ga niet snel in volle social justice warrior-modus, maar de KRO-NCRV heeft het zojuist voor elkaar gekregen met hun nieuwe programma Neem je zwemspullen mee, een tv-show dat Arjen Lubachs actuele comedy-programma vervangt zolang dat op vakantie is. En nee, 'Zwemspullen' is niet bepaald een succes. Sterker nog: links en rechts geven mensen aan te walgen van de manier waarop de tv-show het nodig vindt om vrouwen vierkant uit te lachen vanwege hun figuur.

Het Parool schrijft over de bespottelijke show:

"Neem Je Zwemspullen Mee is daarentegen een ordinair mixdrankje waar je na één scheurende kater voor altijd van genezen bent. Taartgooien was misschien nog lollig met blozende kinderen in Telekids, maar vier volwassen mannen die elkaar met slagroomtaarten bekogelen in het spel Pim Pam Pie, heeft iets sneus.

En het spel Dik of zwanger?, waarin de heren beoordelen of de vrouw op een ronddraaiend platform dik of zwanger is en waarin borsten op authenticiteit beoordeeld worden, is ronduit gênant."

Dit programma gaat dus werkelijk waar helemaal nergens over, behalve over het zo beledigend mogelijk bejegenen van mensen op basis van hun uiterlijk.

En normaalgesproken zou ik dan zeggen: beledigen mag. Laat de mensen die zich daar schuldig aan maken maar lekker kinderachtig doen. Dat ze er een camera hebben bijgehaald is des te beter, want dan kan je ze hun acties nog lang nadragen door middel van filmpjes die je via YouTube en social media kan delen. Mooi!

Maar wat echt niet te verkroppen valt, is het feit dat deze gasten hun programma maakten op de publieke omroep. Waardoor u en ik dus fijn hebben meebetaald aan deze ranzigheid. Fijn hoor.

Thierry, wil het al vlotten met dat drastische saneren van de NPO? Als ik dit soort misselijkmakende pulp zie kan wat mij betreft die gigantische bezuinigingsoperatie niet vroeg genoeg beginnen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties