Linkse media: help, we hebben niet genoeg allochtonen in dienst

Linkse media: help, we hebben niet genoeg allochtonen in dienst

Diversiteit draait tegenwoordig alleen nog maar om huidskleur en afkomst.

De linkse media hebben weer iets nieuws bedacht waarvoor ze zich schuldig moeten voelen: de redacties van negen grote nieuwsorganisaties worden bijna voor de volle honderd procent bevolkt door autochtone Nederlanders en andere westerlingen. Slechts drie procent van de redacties bestaat uit niet-westerse allochtonen. Dan bedoelen ze natuurlijk vooral Marokkanen en Turken, en niet Chinezen of Mongoliërs. Drie procent dus, zo heeft de krant van de roomblanke hoofdredacteur Peter Vandermeersch ontdekt:

Dit blijkt uit een rondgang langs de hoofdredacteuren van onder meer NOS Nieuws, RTL Nieuws, Nu.nl en vier landelijke dagbladen. De redacties hebben nauwelijks etnische diversiteit en zijn daarmee niet representatief voor de bevolking: in Nederland is 11,7 procent van niet-westerse afkomst.

Volgens een Marokkaanse eindredacteur die bij Hart van Nederland zit, hebben "etnisch diverse redacties" een "meerwaarde": "Je kunt als Marokkaanse wat meer uitleg geven, zodat het nieuws meer feiten en minder vooroordelen bevat." Geinig. Wat zou er dan uit te leggen zijn aan bijvoorbeeld het gegeven dat Marokkanen veel vaker voorkomen in de criminaliteitsstatistieken dan autochtonen?

Volgens de ondervraagde redacties zou het goed zijn als er "een beter afspiegeling" zou zijn, maar ze zeggen er verder niets aan te doen. Dat is interessant. Ze zien een probleem - dat ze zelf hebben bedacht - maar ze beweren geen oplossing te willen forceren. Ik weet wel waarom. Ze zijn - terecht - bang dat ze dan worden aangepakt op discriminatie, want wie allochtonen voortrekt op autochtonen is aan het discrimineren. Dat is verboden.

Wat vooral opvalt aan het onderzoek is hoe ontzettend veel mensen wel niet werken bij de NOS (bedankt, belastingbetaler!):

Ik zit met een belangrijke vraag naar aanleiding van dit onderzoek. Waarom wordt diversiteit alleen iets gezien als 'westers' vs. 'niet-westers'? Waar is de politieke diversiteit op de bijna altijd linkse redacties gebleven? Je zou denken dat een redactie meer heeft aan échte diversiteit in plaats van oppervlakkige (en racistische) diversiteit. Ongeveer twintig procent van Nederland stemt PVV. Waar zijn de PVV-journalisten? Of telt diversiteit alleen maar als het gaat om de huidskleur of afkomst van iemand? Kennelijk wel.

Lees meer over:
Hilversum Media allochtonen links

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties