Maffioos Rusland treitert, sart, annexeert en perst nu ook Oekraïne af

Geen categoriejan 02 2016, 10:00
Geen middel wordt geschuwd door opperboef Poetin en de zijnen om buurland Oekraïne helemaal kapot te maken.
Dat Rusland een maffiastaat is, weten we al sinds 'cablegate', maar het is ook wel prettig om te zien dat je geen diplomatieke roddel- en achterklap tot je hoeft te nemen om de morele corruptie in het land van wodka en baboesjka's te aanschouwen. Neem nu het gedrag van 'mother Russia' tegenover haar buurland Oekraïne.
Totaal onaanvaardbaar natuurlijk, dat besloot Rusland een deel van Oekraïne te annexeren, omdat de Oekraïners zelf schoon genoeg hadden van hun vorige president: de aan de leiband van Poetin lopende Janoekovitsj. De oorlog die Moskou vervolgens via geheime troepen en FSB-agenten ontketende in het Oosten van het land legde gigantische gebieden in de puin, kostte aan duizenden mensen het leven en zoog zelfs Nederland mee in het conflict nadat 200 landgenoten de dood vonden met het neerhalen van de MH17.
Maar Rusland is nog niet klaar met de strijd, en blijkt deze ook op juridisch vlak te willen voeren. Poetin wil namelijk flappen zien van Porosjenko en zijn regering:

Rusland zet juridische stappen richting Oekraïne omdat dat land weigert een uitstaande schuld van 3 miljard dollar te betalen.

Dat heeft de Russische minister van Financiën vrijdag verklaard, zo schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

Om meerdere redenen is dit natuurlijk totaal bizar. Niet alleen omdat Rusland zélf bekend staat om het negeren van uitkomsten van de rechter die Rusland veroordelen en opdragen het één of het ander te doen, maar ook omdat men daar nu serieus verwacht dat Oekraïne een paar miljard gaat terugbetalen, nadat Rusland eerst zelf voor een veelvoud van dat bedrag schade heeft aangericht aan het Oost-Europese land én het schiereiland de Krim heeft afgepakt.
Ik zou dus zeggen: laat Oekraïne lekker de poot stijf houden en dat geldbedrag houden. Laat Kiev maar beslissen dat die 3 miljard bij deze zijn omgezet in het begin van een schadevergoeding voor al het leed dat Rusland de afgelopen jaren de Oekraïners heeft aangedaan.
Wat mij betreft kan Poetin dus fluiten naar z'n centen. Had hij maar geen oorlog moeten beginnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten