Minister Blok wil ambtenaren kapotmaken

Geen categoriejan 23 2015, 20:00
Dit kan en mag niet!!!
Fantastisch, geweldig, kijk eens even aan! Neerlands hardwerkende ambtenaren kunnen eindelijk een loonsverhoging tegemoet zien.

Na jaren kunnen de ambtenaren van de nullijn af. Er is dit jaar weer geld voor loonsverhogingen van rijksambtenaren. Dat zei minister Blok na afloop van de ministerraad. Hoeveel ruimte er is, wilde Blok niet zeggen. Het kabinet kondigde met Prinsjesdag al aan dat ambtenaren waarschijnlijk weer van de nullijn zouden gaan.

Verdiend hoor, dames en heren ambtenaren (of moet ik zeggen: "Dames en heren PvdA'ers"?). We weten allemaal dat jullie kei-hard werken; nooit klokken jullie om precies vijf uur uit, jullie zijn altijd meer dan bereid om een stapje extra te doen, en ja, jullie zijn bijzonder gericht op efficiëntie én effectiviteit.
Helaas voor de ambtenaren is er wel een 'maar' - en eentje waardoor zij vrijwel zeker alsnog boos zullen worden: het moet wat minister Blok betreft mogelijk worden om niet-presterende ambtenaren een stapje terug te laten doen (op de hiërarchische ladder) en om daar consequenties aan te verbinden qua loon.
Met andere woorden, als je je werk niet goed doet kun je daar zowaar verantwoordelijk voor worden gehouden en er de financiële gevolgen van ondervinden. Wat een schok! Ongelooflijk!
En dat is niet alles: ook wil de minister dat er gekeken wordt naar het afbouwen van ouderenregelingen. Hij vindt het namelijk niet meer kunnen dat "mensen massaal minder werken als ze ouder worden." Dat gebeurt niet in de private sector, dus waarom zou dat in de publieke sector wél zo zijn.
Wat een vreselijke, wanstaltige ideeën van de minister! Ambtenaren moeten behandeld worden als wandelende heiligen. Nou ja, wandelend, ze zitten natuurlijk vooral op bureaustoel met elkaar te roddelen over deze of gene collega, maar daar gaat het nu niet om. Nee, deze fantastische, loyale en hardwerkende werknemers verdienen het niet om zo te kakken te worden gezet door deze hardvochtige VVD-minister. Het is een schande.
Update: even voor de duidelijkheid, ik heb het in mijn stuk over ambtenaren in hun algemeenheid, maar het moge duidelijk zijn ik niet refereer aan militairen. Zij dienen ons land trouw, werken keihard en riskeren zelfs hun leven om ons te beschermen. Niets dan lof voor hen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten