Nederland gaat verkeerde kant op: Pechtold grootste in peiling

Geen categoriejan 23 2015, 10:04
Alle alarmbellen moeten nu gaan rinkelen.
Uit de peiling van TNS Nipo van gisteren blijkt dat het kabinet plus de drie gedoogpartijen moeten vechten voor iedere stem om een meerderheid te halen in de Eerste Kamer. Tim Engelbart heeft daar een stuk over geschreven. Het kan twee kanten op: of het kabinet haalt een nipte meerderheid of het kabinet haalt die meerderheid niet en dan is het afgelopen. Wat mij betreft gaan we voor die laatste optie.
Wat óók naar voren komt uit die peiling, en ik vraag me af of het klopt omdat het CDA een veel grotere kans maakt de grootste partij te worden bij de Statenverkiezingen terwijl TNS Nipo die partij slechts 16 zetels geeft, is dat D66 de allergrootste partij van Nederland zou worden met 30 zetels. Dat kan maar één ding betekenen: Alexander Pechtold wordt in dat geval premier.
Premier. Van Nederland. Of eigenlijk: van de provincie Nederland in de Verenigde Staten van Europa, want dat is wat Pechtold voor ogen heeft. Nee, dat moeten we niet willen met z'n allen. Pechtold is de man die radicaal-marxistische cijfers aanhaalt om de moslimterorristen min of meer vrij te spreken van hun daden. Pechtold is er heilig van overtuigd dat polderjihadi's terroristen worden omdat er sprake is van 'ongelijkheid'.
Ik hoop met heel mijn hart dat TNS Nipo er helemaal naastzit, dat die peilers gewoon D66-fanboys zijn, maar ik vrees dat de peiling de werkelijkheid behoorlijk nadert. Mensen willen op D66 stemmen omdat ze denken dat D66 helemaal past bij hun levensstijl: kosmopolitisch levend, een linkse krant lezend, latte macchiato drinkend. Het gaat deze kiezers niet om de inhoud. Daar doen ze niet aan.
Dat maakt de virtuele opmars van Pechtold zowel gevaarlijk als onschuldig: gevaarlijk omdat Nederland zo wel heel makkelijk in de uitverkoop kan worden gedaan door D66, en onschuldig omdat bij de eerstevolgende verkiezingscampagne iedereen kan zien dat de leuzen van Pechtold ('nu vooruit') enkel uit gebakken lucht bestaan.
Om de potentiële D66-kiezer te helpen een andere keuze te maken - dit gaat immers om landsbelang - gaan wij bij De Dagelijkse Standaard de komende twee maanden (en als het moet daarna ook nog) campagnevoeren tegen D66. Alle tips en ideeën hoe we Pechtold kunnen bestrijden zijn welkom: stuur even een mailtje via ons contactformulier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten