Nep-tolerante Kuzu: poster van moslima met jood is "provocatief" en "voedt xenofobe onderbuik"

Nep-tolerante Kuzu: poster van moslima met jood is "provocatief" en "voedt xenofobe onderbuik"

De leider van DENK zegt voor diversiteit en tolerantie te pleiten, maar voelt zich aangevallen door een afbeelding van een verliefde moslima met een joodse jongen.

DENK-voorman Tunahan Kuzu vindt de Rotterdamse postercampagne voor keuzevrijheid een "bewuste provocatie" die bedoeld is om de "xenofobische (sic) onderbuik" te voeden. Dat zegt hij in het radioprogramma Standpunt NL.

Kuzu laat zich hiermee weer van zijn meest hypocriete kant zien. Waarom is een poster van een jood met een moslima provocatief? Het is simpelweg een feit dat veel moslima's niet de vrijheid hebben om zelf te kiezen voor een partner van wie ze houden. Vaak is het de familie die beslist met wie een meisje mag trouwen, en heeft ze er zelf weinig over te zeggen. Bovendien is het nogal kras dat uitgerekend Kuzu klaagt over een "provocatie". Als er één partij is die draait op het continu provoceren van de Nederlandse samenleving, dan is het DENK wel.

Maar volgens DENK is de postercampagne niet bedoeld om een probleem aan de kaak te stellen. Nee, deze posters zijn slechts bedoeld om PVV-kiezers te paaien, meent Kuzu:

Wat een lage uitspraak. In plaats van te erkennen dat moslimvrouwen helaas niet zelf hun partner kunnen kiezen, doet Kuzu net alsof er helemaal geen probleem bestaat met keuzevrijheid. Kuzu's redenering volgt een patroon dat typisch is voor veel moslims in Nederland. Bij elk probleem wordt er direct naar een ander gewezen: het is de schuld van de maatschappij, van discriminatie of van de PVV. Zelden wordt er hand in eigen boezem gestoken en erkend dat het probleem misschien wel bij de islamitische gemeenschap zélf zou kunnen liggen. Dit onvermogen tot enige zelfreflectie is zichtbaar in alle discussies waar de islamitische gemeenschap bij betrokken is: of het nu gaat om criminaliteit onder Marokkaanse jongeren, terrorisme of over het gebrek aan keuzevrijheid voor moslima's.

Dat tolerantie bij DENK eenrichtingsverkeer is, wisten we allang. "Tolerantie" betekent voor de Nederturkse partij dat Nederland zich moet aanpassen aan de gewoontes van immigranten, terwijl immigranten zelf totaal niet hoeven te integreren in Nederland. Als de partij wérkelijk voorstander zou zijn van tolerantie en werkelijk wil opkomen voor de rechten van moslims, zou het zich uitspreken tegen gedwongen huwelijken in de islamitische gemeenschap. Helaas wijzen Kuzu en zijn jongerenorganisatie liever met de vinger richting Leefbaar en de PVV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties