Oud-D66-Kamerlid Boris van der Ham gaat los op Pechtold en Ollongren: "D66 heeft dedain voor de kiezer"

Geen categoriemaa 27 2018, 12:00
De "Democraten" zijn toch niet meer zo democratisch nu ze geleerd hebben dat de kiezer zomaar een mening kan hebben die niet strookt met die van de partij.
Het gebeurt tegenwoordig niet zo vaak meer, maar er blijken nog steeds D66'ers met iets van principes te zijn. Dat is redelijk schokkend, maar het is echt zo.
De enige 'maar'? Het gaat om een oud-Kamerlid. Namelijk Boris van der Ham. Die sowieso al bekendstond als één van de weinige Democraten met het lef om duidelijk te maken dat hij niets met de Pechtold-sekte in zijn partij heeft. "Het is een teken dat er een zekere minachting voor burgers bestaat bij een deel van de partij," aldus Van der Hem in gesprek met RTL Z. Daar voegde hij aan toe dat het moderne D66 zelfs bang is voor kiezers.
Daarnaast vindt hij het ook niet best dat Pechtold en Ollongren voortdurend Forum voor Democratie aanvallen. Het is een zwaktebod en werkt ook nog eens niet. Aldus Van der Ham.
Het enige jammere hieraan is dat Van der Ham natuurlijk zo ongeveer alleen staat in zijn partij. Hij was ooit een veelbelovend Kamerlid, maar is al jaren uit de Tweede Kamer. De Pechtold-vleugel is tegenwoordig de partij, in ieder geval landelijk. Sterker nog, die gast heeft tegenwoordig zelfs een mini-me in het kabinet (ja, ik heb het natuurlijk over Kajsa Ollongren).
Leuk dat Van der Ham nog iets van een ouderwetste D66'er is, maar zijn partij heeft hém al lang verlaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten