Peilingen! VVD in de penarie, voelt hete adem CDA in de nek; FVD soeverein op 28 zetels!

Peilingen! VVD in de penarie, voelt hete adem CDA in de nek; FVD soeverein op 28 zetels!

Sinds de Provinciale Statenverkiezingen hebben diverse bureau's geen peilingen meer opgeleverd, maar gelukkig hebben we Maurice de Hond die zijn wekelijkse activiteiten onverdroten voortzet. Als we snel een blik werpen op de onderstaande tabel dan zien we al vrij snel wat er aan de hand is. De VVD verliest wéér zeteltjes! Daardoor komen de liberalen in zwaar vaarwater en zodra Rutte's partij onder de 20 zetels zakt wordt het spannend...

Peilingen van 7 april 2019

[caption id="attachment_223809" align="aligncenter" width="678"]De peilingen van 7 april 2019 door Maurice de Hond. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl De peilingen van 7 april 2019 door Maurice de Hond. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]

Deze week doen zich een aantal kleine verschuivingen voor. VVD en PVV verliezen beiden één zetel terwijl FVD en CDA beiden één winnen. Nu de VVD op haar retour lijkt moet de partij van Rutte niet langer opzien naar Thierry Baudet, maar zorg dragen dat het CDA hem niet overbluft.

Want zeg nu zelf. Als u als kiezer zou moeten kiezen tussen VVD en CDA, wat wordt het dan? Wordt het de hedonistisch-narcistische liberalen? Of toch maar de conservatieve christenen? Voor mij is de keuze eenvoudig: CDA.

Niet alleen zijn de christendemocraten minder beschadigd door corruptie en schandalen dan de VVD, maar bevalt de toon en visie mij meer. Dat het CDA een zeteltje wint is dan ook geen verassing en Mark Rutte moet oppassen dat het CDA hem niet de loef afsteekt. Zeker gezien het feit dat de VVD geen populaire bestuurders heeft.

Bovenin de tabel zien we natuurlijk FVD dat verder omhoog stijgt naar eenzame hoogten. Nu al op 28 zetels in de peilingen! Als deze hausse van Baudet aanhoudt wordt het straks een flinke zoektocht om 30 competentie Tweede Kamerleden te vinden bij de komende verkiezingen!

Verder lijkt de PVV van Geert Wilders volledig leeg te lopen. Zo stelt De Hond het volgende:

"Als we inzoomen op de electorale positie van FVD van dit moment dan kan vastgesteld worden, dat een verdere groei mogelijk is doordat veel van de resterende PVV-kiezers de FVD een kans geven op een stem. Maar liefst 85% van alle PVV-kiezers uit 2017 geven aan nu FVD te stemmen of die partij een kans te geven op een stem."

Van de PVV zijn op moment van schrijven nog maar 8 zetels over. Een dramatisch verlies. Wilders lijkt sinds de opkomst van FVD definitief voorbij, maar wordt nog steeds gewaardeerd vanwege zijn harde toon waarmee hij de grenzen van het maatschappelijk debat vaststelt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
peilingen Maurice de Hond

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties