Persvers: half Europa herdenkt aanslag vliegveld Brussel, maar niemand durft het motief erachter te noemen

Geen categoriemaa 22 2018, 21:00
Zolang we met zijn allen onze kop in het zand blijven steken, zal er nooit wat veranderen.
Het Islamisme, de politieke Islam, lag ten grondslag aan de aanslagen op 22 maart 2016 op vliegveld Zaventem. Zo, dat is eruit - ik heb het gezegd. Bij de Dagelijkse Standaard schuwen wij de - vaak politiek incorrecte, maar so be it - waarheid niet: die is nu eenmaal vaak niet correct, wenselijk of overeenkomstig met linkse ideologieën. En zolang je iets niet benoemt... nouja, dan kun je er ook niets aan doen.
Enfin. Precies twee jaar geleden bliezen twee zelfmoordenaars zich op, midden in de vertrekhal van vliegveld Zaventem, nabij Brussel. Het resultaat: twaalf onschuldigen die het leven liets. Iets meer dan een uur later, toen België hoopte dat het gevaar geweken was, blies een andere jihadist zich op in de metro, waarbij twintig omstanders omkwamen. Inclusief de daders lieten die dag dus 35 mensen het leven, allemaal in naam van islamistische terreur. Niet dat dit meer bijzonder was: onder andere in Frankrijk en Engeland kwamen de afgelopen jaren ook tientallen mensen om het leven bij dit soort aanslagen.
Je zou dan ook denken dat men twee jaar later bij een herdenking van de Brusselse aanslag één boodschap duidelijk zou willen verkondigen: islamistische gekken worden zo hard mogelijk aangepakt, om dit soort gruweldaden te voorkomen. Nou, was het maar zo'n feest. Onze fijne staatsomroep, de NOS, heeft het zowaar voor elkaar gekregen om een heel - zeker niet kort - artikel aan de herdenking te wijden zonder ook maar één keer het motief van de daders te noemen. De woorden 'Islamisme', 'Islam', 'jihad' of zelfs 'Syriëgangers' zul je daar niet aantreffen. Nee, als je dit stuk mag geloven, lieten de aanslagerplegers die bommen zonder enige reden daar ontploffen. Gewoon zomaar, voor de lol ofzo.
Daar zijn zij echter niet de enigen in: ook Europarlementariër en voormalige Belgische premier Guy Verhofstadt liet vandaag op Twitter weten te denken aan de aanslagen. Maar waarom die bommen afgingen destijds? Ach, dat is het vermelden niet waard hoor:
"Proudly"? Guy, je zou je juist moeten schamen. Schamen dat in plaats van dat je wat doet om Europa écht veiliger te maken, je maar blijft wegkijken en de waarheid niet in de ogen durft te kijken. Hoeveel aanslagen moeten er nog in naam van deze ideologie gepleegd worden, voordat dat gebeurt?
Pervers: ik heb er geen ander woord voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten