Peter R. de Vries wil dat Nederlandse politiek zich bemoeit met casus Khashoggi: 'zwijgen is laf!'

Geen categoriemaa 06 2019, 21:00
Schuinmarcheerder Peter R. de Vries laat weer eens van zich horen. Dit keer via Twitter. De beste man vindt dat het ondertussen 'angstwekkend stil is geworden rondom de moord op Jamal Khashoggi'. Los van het feit dat de moord plaatsvond buiten Nederland en er verder geen Nederlander bij te pas kwam vraagt hij zich af waar 'al onze politici die normaal gesproken bij het minste of geringste in de hoogste boom klimmen' nu te vinden zijn.
Typisch weer iets voor Peter R. de Vries. Alsof Nederland ook maar iets zou moeten doen met de casus. Het voorval Khashoggi vond plaats buiten Nederland en geen enkel Nederlands belang speelt in deze kwestie mee. Toch eist De Vries dat 'onze politici' wat van zich laten horen. Hij wil dus graag dat Nederland zich blijkbaar bemoeit met zaken die ons niets aangaan. Natuurlijk kan Nederland bijvoorbeeld een wapenembargo opleggen vanwege de humanitaire toestand in Jemen, maar de moord op Khashoggi is gewoon een 'ver van ons bed'-show.
Meer niet.
Volgens De Vries is zwijgen 'laf'. Laf zijn we dus ook al volgens hem! Wellicht ook gewoon verstandig om ons niet voortdurend met anderen te bemoeien? Waarover moeten onze politici dan nog meer hun mond opentrekken? Over Venezuela? De Oeigoeren in China? De walvissen op de Noordzee en de panda's in Thailand? Over het leed van Zuid-Afrikaners van Europese komaf, die worden vervolgd door het ANC?
Ach. Zo kunnen we nog wel even doorgaan met spreken over leed in het buitenland. Dat de casus Khashoggi Peter R. de Vries intrigeert is verklaarbaar vanuit zijn achtergrond. De casus is in nevelen omgeven en De Vries wil natuurlijk precies weten wat er is gebeurd. Als misdaadverslaggever zeg maar. Maar wat moeten onze politici dan vertellen in de media? Dat het heel erg fout was wat er gebeurde en dat het niet nog een keer mag voor komen?
Lekker onzinnig.
Eigenlijk pleit Peter R. de Vries dus voor een voortzetting van de status quo: een 'bemoeizuchtige houding' op het internationale toneel. In feite komt het erop neer dat alles wat fout gaat in de wereld vraagt om een 'roep van onze politici'. Maar dan blijven we bezig. Wat precies het Nederlandse belang is om onze overheid zich overal mee te laten bemoeien is onduidelijk. Ook in de casus Khashoggi. Ik zie het niet. U wel?
https://twitter.com/DokterTeunis/status/1103358911682396160
Peter R. de Vries blijkbaar wel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten