Poetin laat de Paus meer dan een uur wachten

Geen categoriejun 10 2015, 21:30
Een staatsbezoek van de Russische president aan het Vaticaan verliep niet volgens planning. Vladimir Poetin kwam namelijk veel te laat opdagen.
Vanmiddag om 5 uur zou het hebben moeten plaatsvinden: een ontmoeting tussen Paus Franciscus en de Russische president Poetin. Dat was in ieder geval wat er op de planning stond, maar het Kremlin maakte niet echt aanstalten. Maar liefst vijf kwartier liet Poetin de Paus wachten, om vervolgens pas om kwart over zes te komen opdagen. Het was niet de eerste keer op de dag dat Poetin zich niet aan de afgesproken tijd hield:
's Ochtends verscheen de Russische president ook al te laat voor zijn afspraak met de Italiaanse premier Matteo Renzi op de wereldtentoonstelling in Milaan. Daar staat 10 juni in het teken van Rusland.
Desalniettemin waren er van Russia Today, het internationale nieuwskanaal van de Russische overheid, positieve geluiden te horen over de Paus. Volgens de zender delen de twee heren vele waarden:
De twee mannen hebben dezelfde conservatieve waarden in een snel veranderende wereld, en zijn beiden bezorgd over opkomende bedreigingen voor het christendom. Tijdens hun laatste vergadering in 2013 hebben Poetin en de paus gesproken over het gevaar waarmee christenen in het Midden-Oosten worden geconfronteerd door de opkomst van radicale islamisten.'
Wat de Paus vindt van recentelijk aangescherpte anti-propagandawetten die het voor homoseksuelen lastig maakt zichzelf te uiten, is niet bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten