'Polderjihadi Abou Hanief zelfmoordenaar van Fallujah'

'Polderjihadi Abou Hanief zelfmoordenaar van Fallujah'

Abou Hanief schreeuwde afgelopen zomer nog tijdens een pro-ISIS-demo in de Schilderswijk dat de "vuile Joden uit de riolen" dood moesten.

De geruchtenmachine draait op volle toeren. Volgens verschillende radicale moslims heette de polderjihadi die zich gisteren opblies in Fallujah Abou Hanief (echte naam: Lotfi S.). Als dat klopt (we moeten opletten dat we niet iemand doodverklaren die helemaal niet dood is, want dat is soms precies wat ze willen, zodat ze onder de radar terug kunnen komen naar Nederland), dan betekent dat dat een van de twee grote haatzaaiers van de pro-ISIS-demo op de Hoefkade van afgelopen zomer dood is. De andere haatzaaier, Abou Moussa alias Azzedine Choukoud, zit sinds augustus in voorarrest.

Tijdens die demonstratie maakte ik foto's van de demonstranten en de sprekers. Zowel Abou Moussa als Abou Hanief hielden toespraken voor een publiek van tientallen aanhangers en nog eens tientallen omstanders. Hanief was de meest radicale van de twee. Hij droeg een shirt met het ISIS-logo erop en hij schreeuwde met regelmaat van de klok dat de "vuile Joden uit de riolen" dood moesten. Ook deelde hij folders uit aan omstanders (hier rechts op de foto):
20140724_190213

Tijdens de demonstratie waarbij Pro Patria door de Schilderswijk kwam lopen en pro-ISIS-aanhangers bakstenen gooiden naar journalisten en ME'ers kwam ik Abou Hanief weer tegen. Hij sprak het groepje journalisten aan waar ik mee stond te kletsen. Hij zei: "Jullie moeten Frank Verhoef volgen. Die doet live-verslag van de demonstratie via Twitter." Toen zei een van de journalisten: "Hij daar, dat is Frank." Toen keek hij mij aan. Hij zei: "Jij bent Frank Verhoef? Jij hebt mij twee keer op de foto gezet vorige maand."

Ik had heel even niet door waar hij het over had. Hij droeg dit keer geen zonnebril, dus ik herkende hem niet meteen van de vorige demonstratie. "Ja, je weet wel, tijdens die demonstratie. Mijn naam is Abou Hanief." Aha, dus jij bent de 32-jarige Amsterdammer die een paar weken na de demonstratie werd opgepakt, net als Abou Moussa, vroeg ik hem. "Klopt, ik kom uit Amsterdam." Hij was voor de tweede keer helemaal naar Den Haag gekomen om te demonstreren.

We hebben toen zeker tien minuten staan praten over journalistiek en de demonstraties van die zomermaanden. Hij zei dat ik, anders dan de mensen van GeenStijl (hij bedoelde Annabel Nanninga), vooral "neutraal" moest blijven. "Dat is belangrijk." Hij kwam nogal intimiderend over. Toen zei hij: "Anders kun je zomaar een keer ergens een blauwe plek oplopen, als bijvoorbeeld hij jou ergens tegenkomt."

Met 'hij' wordt de man in het wit bedoeld die mij, tijdens mijn gesprek met Abou Hanief, herkende en zei dat ik een "vuile hond" en kankerlijer" was. Dat was Abu Suhayb (echte naam: Rudolph Holierhoek), de vader die zijn eigen dochtertje doodschudde en die nu vastzit vanwege zijn opruiende teksten op de De Ware Religie, de radicaal-islamitische site die inmiddels offline is.

Ik mocht van Abou Hanief niks schrijven over mijn gesprek met hem. Dat heb ik toen toch gedaan op De Dagelijkse Standaard, want het was geen gewoon gesprek, maar een poging tot intimidatie. Nadat ik erover schreef, werd ik door hem geblockt op Twitter. Zijn naam op Twitter: @AbouHanief. Dat account werd begin dit jaar opgeschort. Even later opende hij een nieuw account: @AboeHanief (dat nu kennelijk wordt beheerd door iemand anders). Inmiddels wordt ook door inlichtingenbronnen bevestigd dat het om Abou Hanief gaat die de zelfmoordaanslag pleegde.

Ik wilde hem nog de hand schudden na het gesprek, uit beleefdheid. Dat weigerde hij, want ik was een ongelovige. Ik denk dat de wereld een beetje mooier is geworden zonder de Jodenhatende, journalisten intimiderende ISIS-fan Abou Hanief.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties