René van der Gijp bij Voetbal Inside: "We hoeven niet meer in onzekerheid te zitten door Johan Derksen"

Geen categoriesep 26 2017, 13:00
Die verlenging van het contract komt er echt niet aan.
"Het is toch ook lekker duidelijk wat hij gedaan heeft," zei René van der Gijp gisteravond in de uitzending van Voetbal Inside. "We hoeven niet meer in onzekerheid te zitten." De heren van VI wachten namelijk nog steeds op de verlenging van hun contract. RTL doet lastig, of schuift het in ieder geval steeds voor zich uit. Nou, zei van der Gijp, na de uitzending van vrijdag, waarin Derksen RTL4 keihard aanpakte, is het wel duidelijk. Die contractverlenging komt er niet.
Nooit.
"Dacht jij dat je nog verlengd werd, aan het einde van het seizoen," vroeg Van der Gijp retorisch aan Wilfred Genee. De presentator, die Derksen afgelopen vrijdag nog vroeg om zich een beetje in te houden omdat hij nog even door wil als tv-man, antwoordde door keihard in lachen uit te barsten. "Dat kun je echt op je buik schrijven," ging Van der Gijp verder.
"Maar dat is niet erg. Hoe lang zitten we er nog? 7 maanden? Maken we er nog een leuke 7 maanden van en dan kappen we er lekker mee," aldus de oud-voetballer/analist.
Kort daarvoor had Derksen gezegd dat hij een bijzonder boze email had gekregen van iemand bij RTL na de uitzending van vrijdagavond, maar dat hij de inhoud daarvan niet wilde lekken omdat dit de schrijver voor de rest van zijn leven in de problemen zou brengen. Zo agressief was die email, blijkbaar.
Voetbal Inside is altijd één van de meest populaire programma's van RTL, maar ook één van de meest controversiële. Dat komt voor een groot deel door de uitspraken van Johan Derksen, die alles behalve poltiiekcorrect is en met enige regelmaat hard uithaalt naar, nou ja, iedereen. Veel mensen vinden VI juist daarom een verademing op de televisie. Wellicht dat daar over zeven maanden dus een einde aan komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten