Saoedi-Arabië is architect radicale polderislam

Geen categoriemei 22 2014, 14:00
Boycot.
Saoedi-Arabië wil ons boycotten? Prima, lijkt De Telegraaf te denken, dat zetten we gewoon de aanval even in op dat idiote, radicaal-islamitische koninkrijk:

DOSSIER Saudi-Arabië is dé architect van de radicale islam in Nederland. Decennialang steunen Saudische organisaties Nederlandse moskeeën waar de radicale, intolerante islam wordt gepredikt. Dat deze moskeeën financiering krijgen vanuit Saudi-Arabië constateerde de Nederlandse geheime dienst AIVD al tien jaar geleden in het rapport ’Saudische invloeden in Nederland’.

Prof. dr. Edwin Bakker, hoogleraar terrorisme en contraterrorisme, zegt dat dit altijd zo is. "Veel politiek-religieuze activiteiten van de Saudi’s in Nederland komen dicht bij wat we als ’ongewenste inmenging in binnenlandse aangelegenheden’ zouden moeten beschouwen. Voor de overheid is het erg lastig om hier tegen op te treden zonder de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst aan te tasten. Ook zijn er allerlei politieke en economische obstakels. Maar dat neemt niet weg dat de overheid alerter en daadkrachtiger zou moeten zijn als het gaat om haatzaaien en andere zaken die verboden zijn en die een bedreiging vormen voor de democratische rechtstaat. Wie nooit grenzen durft te stellen, moet niet verbaasd zijn over het feit dat we nu in Nederland een grote radicale scene hebben die bijvoorbeeld vrij openlijk – zowel in woorden als daden – de gewelddadige jihad in Syrië steunt. Hoe machtig het land ook is, de Saudische invloed op de moslimgemeenschappen in Nederland is ongewenst en dat moet in ieder geval gezegd kunnen worden."
Korter gezegd: Saoedi-Arabië is ontzettend hypocriet bezig.
Ik herhaal wat ik gisteren schreef: we moeten zo snel mogelijk onafhankelijk worden van Saoedi-Arabië en andere landen in het Midden-Oosten. We moeten voor zover dat gaat energie-onafhankelijk worden, en waar we tegen beperkingen oplopen moeten we zaken doen met andere westerse landen, niet met regimes die onze eigen moslim-bevolking pogen te radicaliseren en tegen ons op te zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten