Spetter, Pieter, Pater: Eerste hittegolf van 2020 is een feit!

Spetter, Pieter, Pater: Eerste hittegolf van 2020 is een feit!

Bron: Sepp photography / Shutterstock

Nederland heeft de eerste hittegolf van het jaar te pakken. In De Bilt werd kort na 10.00 's Morgens een temperatuur van 25 graden gemeten. Daarmee is deze zonovergoten zondag de vijfde zomerse dag op rij.

Omdat het de afgelopen drie dagen (sinds donderdag) meer dan 30 graden werd in Nederland is er nu officieel sprake van een hittegolf. Dat hoeft niet erg te zijn, zolang de testosteronbommetjes maar in de kast blijven en we het gebruik van de waterkraan minimaliseren.

Bijna een jaar geleden had Nederland ook al te maken met een hittegolf, met zwetende NOS-medewerkers als gevolg. Maar we zijn nog niet op het record uit 2018 toen de langste hittegolf in Nederland ooit werd gemeten.

De recente hittegolf zal nog wel even aanhouden. Tot donderdag aanstaande worden in De Bilt temperaturen van boven de 25 graden verwacht. Regionaal gezien kan dit zelfs nog langer aanhouden, vooral in de provincies Noord-Brabant en Limburg.

Vandaag valt er ook genoeg te zweten, de temperaturen in Nederland kunnen namelijk oplopen tot 36 graden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
KNMI hittegolf De Bilt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties