Stuntelaar Frans Weekers gaat declaratiekoning Verheijen niet opvolgen

Stuntelaar Frans Weekers gaat declaratiekoning Verheijen niet opvolgen

En dat is maar goed ook.

Dat moest er nog bijkomen, zeg, dat de oud-staatssecretaris van Financiën Frans Weekers de opgestapte declaratiekoning van de VVD Mark Verheijen zou opvolgen als Kamerlid. Weekers stond vorig jaar in onze top-1o van meest gênante politieke momenten, vanwege zijn gestuntel tijdens een debat over de vele fouten die hij heeft gemaakt bij de Belastingdienst. Uiteindelijk stapte Weekers op voordat de Tweede Kamer hem kon wegsturen middels een motie van wantrouwen.

Gelukkig Weekers bedankt voor het Kamerlidmaatschap. Via BNR:

Tegen BNR zegt Weekers: "Dan zou ik mijn oud-collega's in het kabinet moeten gaan controleren." Dit wil hij niet.

Dat nu een totaal anonieme VVD'er de zetel van Verheijen gaat warmhouden, is voor de VVD misschien niet zo prettig. Maar als Weekers weer in de bankjes zou plaatsnemen, zou dat het imago van de VVD meer kwaad dan goed doen. En dat terwijl Mark Rutte net afgelopen weekeinde is begonnen met zijn campagne om zijn kabinet proberen te redden voordat het definitief in de afgrond stort.

Want ja, dat is wat er gaat gebeuren als de kiezer op 18 maart massaal VVD en PvdA links laat liggen in de stemhokjes. Rutte hoopt dat de oppositie - en dan bedoelt hij iedereen behalve de huidige drie gedoogpartners, want die steunen het kabinet al voor wat spiegels en kralen - na 18 maart bereid is het kabinet te hulp te schieten. Dat is ijdele hoop.

Het kabinet is uitgeregeerd. En Weekers weet het. Hij zegt dat hij zijn oud-collega's in het kabinet niet wil controleren als Kamerlid, maar daar gaat het niet om. Hij weet gewoon dat hij maar een paar maanden Kamerlid mag zijn, en dat het dan alsnog voorbij is. Nee, dan blijft hij liever helemaal weg uit de politiek. Volkomen logisch.

Lees meer over:
VVD Mark Verheijen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer