vlcsnap 2021 05 14 10h07m17s870

Sun Tzu in actie: hoe Israël Hamas-terroristen in de val lokte

Geen categoriemei 15 2021, 12:39
Donderdag deden de Israëlische autoriteiten net alsof een grote grondoperatie op handen was. Alle seinen waren op groen gezet, was de boodschap. Ook de buitenlandse pers en andere landen wisten het zeker: er zou een grote operatie komen. Nu. Tanks. Grondtroepen. Een "invasie" van Gaza.
Maar dat gebeurde niet.
Gek, dachten mensen. Waarom niet? Nou, het antwoord is ondertussen duidelijk geworden. Het was allemaal een bewuste misleidende actie van Israël. Netanyahu en co. hoopten Hamas-terroristen in de val te lokken. Door te roepen dat er een invasie kwam, wist Israël, zouden de terroristen van Hamas massaal naar hun tunnels gaan om zich daar schuil te houden. En zo geschiedde. Maar wat er toen volgde was geen grondoperatie, maar een enorme luchtaanval op die tunnels.
https://twitter.com/IDF/status/1393082846324088833
In totaal werden er 450 raketten op 150 doelen in de tunnels afgevuurd. De actie duurde veertig minuten lang en was een groot succes. Minstens tientallen Hamas-terroristen zijn uit de weg geruimd. En ja, mogelijk ook een flink aantal topcommandanten, want ook die waren afgedaald in de tunnels, denkende dat ze tanks moesten bestrijden in plaats van vliegtuigen en helicopters.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten