Thierry Baudet bij Business Class: "Mark Rutte is de meest succesvolle PvdA'er ooit!"

Geen categoriesep 24 2017, 20:00
Kijk maar naar de belastingdruk.
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet schoof vandaag aan bij Business Class om te praten over de belastingdruk in Nederland. Die is werkelijk schokkend te noemen en dat komt voor een groot gedeelte door het wanbeleid van het kabinet Rutte III.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/911921045371854848
Kijk maar naar wat er gebeurd is onder Mark Ruttes 'bezielende' leiding de afgelopen paar jaar:
Screen Shot 2017-09-24 at 17.21.26
Baudet legde uit:

"Daar zie je aan dat Mark Rutte de meest succesvolle PvdA'er aller tijden is."

De afgelopen jaren is de belasting- en premiedruk ontzettend gestegen. Het begon in 2012 rond de 35 procent. Nu zitten we op 38,7 procent. Als dit nog even zo doorgaat is de gemiddelde Nederlander straks 50 procent van zijn inkomen kwijt aan premies en belastingen. En dat onder een zogenaamde 'VVD-premier.' Laat me niet lachen.
Baudet:

"Nu heb je dan een stoer jubelverhaal van 'het gaat goed!' enzo, maar de lastenverhoging die is ingesteld -- we hebben bijvoorbeeld de BTW die verhoogd is -- wordt niet teruggedraaid."

"Er wordt nu weer van alles beloofd," ging de FVD-leider verder, "we gaan meer verdienen, dit en dat. Maar waarom gaan die belastingen niet omlaag?" Het antwoord daarop is, aldus Baudet:

"Omdat de overheid nooit in zijn eigen vlees snijdt."

FVD wil dat anders. "De overheid moet, vinden wij, elk jaar vijf procent krimpen. Dat moet gewoon een wet worden. De overheid die moet worden aangepakt, die moet kleiner, en de burger moet meer ruimte krijgen: minder belasting, minder regels, dat soort zaken."
Oh ja:

"En de VVD is wel de laatste partij die dat doet want je ziet, onder een VVD premier is de belastingdruk alleen maar toegenomen."

De kiezer is het duidelijk eens met die analyse. Forum voor Democratie kwam dit jaar met twee zetels in de Tweede Kamer, maar heeft er volgens diverse peilingen nu virtueel een stuk of acht a negen. Dit komt doordat Baudet dit soort feiten benoemt. De VVD pretendeert rechts, liberaal en anti-socialistisch te zijn, maar is feitelijk een tweede PvdA. Geen enkele andere partij -- behalve FVD -- biedt daar op economisch gebied een weerwoord op. Nee, ook de PVV niet, wat in dit opzicht geen rechtse partij is -- wat FVD wél is.
Het goede nieuws? Als Mark Rutte en zijn VVD zo doorgaan krijgt Jort Kelder helemaal gelijk: FVD gaat die partij (en het CDA) helemaal leegvreten.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/884714203369570304
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten