snapshot10

Thierry Baudet legt pijnlijk bloot: 'Uiteindelijk komen die hoofddoekjes bij de politie er toch wel!'

Geen categoriemei 19 2017, 14:00
Nu zijn er nog mensen die zich met man en macht verweren tegen het toestaan van hoofddoekjes bij de politie, maar over pakweg 20 jaar zal daar geen haan meer naar kraaien, als we Thierry Baudet mogen geloven.
Het is de schande van de week: de Amsterdamse politie, zogenaamd een toonbeeld van tolerantie, wil hoofddoekjes gaan toestaan bij haar agenten. En dat terwijl zulke doeken allesbehalve tolerantie uitstralen, tenzij je tolerant wilt zijn richting vrouwenonderdrukking.
Dat heeft gelukkig tot een storm aan verbijsterde reacties geleid, en terecht: religieuze symbolen hebben niets te zoeken bij een seculiere instelling als de politie, en hoofddoekjes al helemaal niet. De kans dat de Amsterdamse politie dit doorzet lijkt dan ook klein: er is vanuit de maatschappij en politiek simpelweg nog te weinig bereidheid om zo'n grondwaarde met de voeten te treden. Ik zeg "nog", want zo zit de harde waarheid in elkaar, zoals ook Thierry Baudet van het Forum voor Democratie vrijdag opmerkte. Hij kwam met deze zeer rake, en daarom des te pijnlijkere tweet:
Hoe graag ik hier ook zou zeggen dat dit nergens op slaat: hij heeft voor de volle 100% gelijk. Hij doelt hiermee natuurlijk op het groeiende aandeel aan moslims in de Nederlandse bevolking. Op dit moment is 'slechts' 6% van Nederland moslim, en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Dat lijkt misschien weinig, maar de invloed die zo'n kleine groep al heeft op het land is relatief enorm: in vrijwel elke laag van de samenleving, van supermarkten tot scholen tot universiteiten, worden al speciale maatregelen getroffen om islamitische inwoners tegemoet te komen. Welke reden hebben we om aan te nemen dat deze kwalijke trend zich in de toekomst zal voortzetten? Precies: geen enkele. Baudet legt hier dan ook pijnlijk de vinger op de wond die de doorgeslagen diversiteitsmania van Nederland heet. Over 20, misschien zelfs 10, zal er geen haan meer naar kraaien als publieke en private organisaties met de zoveelste anti-discriminatie- (lees: pro-islamiserings)maatregel komen. Of als we hoofddoekjes verplicht gaan stellen zodat islamitische agentes zich meer thuis voelen bij de politie ofzo.
Onze staatsomroep, de NOS, vindt het in ieder geval al helemaal prima: zij hebben geen 20 jaar meer nodig om met een artikel op de proppen te komen waarin ze laten zien dat hoofddoekjes bij de politie op andere plekken - zoals Turkije en het Verenigd Koninkrijk - "doodnormaal" zijn. Nee, met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten