Trump heeft gelijk: een echte man was zonder wapen naar binnengelopen om de schutter tegen te houden

Trump heeft gelijk: een echte man was zonder wapen naar binnengelopen om de schutter tegen te houden

Er was een gewapende agent aanwezig, maar deze kwam niet in actie. Want gevaarlijk.

Donald Trump ligt weer eens onder vuur in de Amerikaanse media. Hij heeft namelijk het één en ander gezegd over de vreselijke schietpartij op een school in Florida. Daarbij bekritiseerde hij de agent die als bewaker bij de school stond, maar die uit angst niets deed toen de schutter losging.

"Hij heeft zijn hele leven getraind, maar toen het puntje bij paaltje kwam, had hij niet de moed om actie te ondernemen," aldus Trump.

Dat klopt helemaal. Maar vervolgens ging Trump volgens de linkse media te ver:

"Je weet het pas als je er echt mee te maken krijgt, maar ik denk - ik geloof werkelijk - dat ik naar binnen zou zijn gelopen, zelfs als ik ongewapend was. En de meeste mensen in deze kamer zouden hetzelfde gedaan hebben."

Deze uitspraak komt hem op heel veel kritiek te staan -- niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland. En dat is buitengewoon triest.

Het is tekenend voor de tijd waarin we leven dat een uitspraak die tot een jaar of twintig geleden volkomen normaal werd beschouwd tegenwoordig voor zoveel onrust zorgt. Van het begin van de mensheid tot, zeg, de jaren 90 werd ons mannen geleerd dat we moedig moesten zijn; dat we verantwoordelijk waren voor de veiligheid van de mensen om ons heen. Een man geboren in 2.000 voor Christus en een man geboren in 1950 waren er allebei van doordrongen dat zij als man een beschermfunctie hadden, en dat moed één van de belangrijkste deugden was.

In die tijd zou "ik was naar binnen gerend" volkomen normaal gevonden worden.

Tegenwoordig niet. Wij vereren zwakheid namelijk en veroordelen kracht, moed en andere mannelijke deugden als ouderwets, achterhaald, en achterlijk. Het is prima dat mannen afgeschilderd worden als laffe klunzen, maar wee je gebeente als je je hard maakt voor die oude waarden; voor de waarden en principes die 'mannelijkheid' letterlijk duizenden jaren hebben vormgegeven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties