Trump ontlokt woede door 'racistische uitspraak': 'waarom mensen uit achterlijke landen naar de VS halen?'

Geen categoriejan 12 2018, 17:00
Internationale ophef, CNN die weer urenlang zich buigt over de uitspraken van Donald Trump, nationale woede door de Amerikaanse president. Hij heeft in een bijeenkomst met senatoren over het immigratiebeleid hard uitgehaald naar Afrikaanse landen.

,,Waarom zouden we al deze mensen uit achterlijke landen hierheen halen?'' De Amerikaanse president zou die uitspraak hebben gedaan tijdens een ontmoeting met senatoren over het immigratiebeleid in zijn Oval Office. Volgens twee ingewijden doelde Trump op landen zoals Haïti, El Salvador en verscheidene Afrikaanse landen.

Donald Trump stelt dat die wel graag mensen uit Noorwegen binnen wil laten. Voor veel critici is dat tekenend voor zijn racisme, aangezien het overgrote deel van Noorwegen 'etnisch Noors' is en blank. De VN noemt het racistisch en heeft geen blad voor de mond:

,,Er is geen ander woord voor dan racistisch'', zei de woordvoerder van de VN-mensenrechtencommissaris. ,,Je kunt niet hele landen en continenten afdoen als 'shitholes', waarvan de totale bevolking niet blank is en daarom niet welkom.''

,,Als het waar is, zijn dit schokkende en beschamende uitspraken van een Amerikaanse president. Dit is niet zo maar vulgaire taal, het zet de deur open naar de donkerste kant van de mensheid, het rechtvaardigt en bevordert racisme en xenofobie.''

Dat het geen diplomatiek handige uitspraak is, staat buiten kijf, maar of het gelijk 'racistisch' is, dat is een andere vraag. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het echt een hele domme en seniele uitspraak, je kan op deze manier geen diplomatieke banden onderhouden, maar het is niet duidelijk dat Trump het zegt, omdat de mensen die daar wonen overwegend een donkere huidskleur hebben. Sterker nog, als hij het achterlijke landen noemt en men stelt dat het een racistische uitspraak is, linken de critici zelf blijkbaar 'achterlijkheid' aan huidskleur.
Dat het vaak falende overheden zijn in Afrika en er veel economische en sociale problemen zijn in Afrikaanse landen is een feit. Dat valt gewoon niet te ontkennen. Het is ongepast en een president onwaardig om de benaming te gebruiken die hij heeft gebruikt, maar dat die landen geen voorbeelden zijn van goed bestuur en economische vooruitgang is waar. Dat Trump Noorwegen prijst, komt natuurlijk vooral omdat de Noorse premier op bezoek was in de Verenigde Staten. Dat heeft ook weer niets met huidskleur te maken.
De critici leggen zelf de link tussen de prestaties van een land en huidskleur en schuiven dat in de mond van Donald Trump. Zo lang ik Trump zelf niet ook maar enigszins concreet hoor of zie zeggen dat het komt door de huidskleur van de inwoners, vind ik de heisa lachwekkend. Het is een debiele uitspraak van Trump, maar racistisch is het niet.
Ondertussen heeft de ambassadeurs van Amerika in Panama aangegeven dat hij zijn ontslag heeft ingediend vanwege de uitspraken van Donald Trump. Dit bewijst maar weer eens dat Trump op deze manier geen diplomatieke banden kan onderhouden met de rest van de wereld.
https://twitter.com/SkyNewsBreak/status/951847709874491392
https://twitter.com/MaryEmilyOHara/status/951852095086452736
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten