riot police combat defense solider

UN Watch eist ontslag VN-rapporteur Melzer: 'Hij nam desinformatie aan van racistische anti-westerse groeperingen'

Geen categoriejan 04 2022, 19:00
Speciale VN-rapporteur voor martelingen Nils Melzer zei een officieel protest in te willen dienen tegen Nederland, vanwege het heftige politieoptreden in Amsterdam op 2 januari. Nu wordt Melzer ineens 'teruggefloten' door UN Watch, die eist dat de VN Mensenrechtenraad Melzer ontslaat. Hij zou namelijk misleidende informatie over de Nederlandse protesten zonder verificatie hebben overgenomen van racistische, anti-westerse groeperingen die Joden, homoseksuelen en 'mensen van kleur' zouden aanvallen.
Het gaat hier natuurlijk over de beelden van een demonstrant die door een politiehond ernstig werd toegetakeld. Naast die beelden waren er nog meer filmpjes te zien van politieagenten die hard insloegen op demonstranten in Amsterdam. Niet meer dan logisch dat Nils Melzer daar werk van probeert te maken en een aanklacht in gaat dienen.
https://twitter.com/UNWatch/status/1478381533002088451
https://twitter.com/NilsMelzer/status/1477781941227167746?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1477781941227167746%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dagelijksestandaard.nl%2F2022%2F01%2Fspeciale-vn-rapporteur-eist-antwoorden-na-bruut-politiegeweld-in-nederland-ik-dien-binnenkort-een-officieel-protest-in%2F
Maar nu komt de UN Watch uit het niets ineens met de aantijging dat VN-rapporteur Melzer misleidende informatie zou hebben verspreid. Melzer retweette namelijk (ook) een Twitterbericht van Visegrad24, die op 3 januari beelden van geweld door de Nederlandse politie van een ándere demonstratie liet zien. De VN-rapporteur reageerde geschokt op de beelden, maar UN Watch vindt de bron van de beelden nét een tikkeltje belangrijker!
https://twitter.com/NilsMelzer/status/1478135026193768449
Visegrad24 wordt namelijk door deze mensenrechtenactivist bestempeld als een 'pro-Viktor Orban alt-right bron' en dan ben je af, natuurlijk. Als een 'alt-right bron' een video laat zien waar de politie dusdanig hard optreedt dat iemand als VN-rapporteur Melzer het beschouwt als marteling, dan zijn de bron en het feit dat het om een andere demonstratie gaat de daadwerkelijke problemen volgens UN Watch.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Melzer had wel wat zorgvuldiger mogen zijn met het checken van zijn bronnen, maar dat is hier niet het échte probleem. Nu heeft de VN-rapporteur eigenlijk beeldmateriaal waardoor bij twee verschillende momenten kan worden aangetoond dat het politiegeweld tegen demonstranten in Nederland wat hem betreft véél te ver gaat. En UN Watch wil die man laten ontslaan 'want de bron is alt-right'. Wat een clowns.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten