Video! DENK komt met overdramatisch filmpje: ‘De racistische cowboys zijn nog niet weg bij de politie!’

Geen categoriejun 16 2017, 12:00
Terwijl er genoeg enorme problemen bij onze politie zijn, komt DENK natuurlijk weer eens aanzetten met dingen waar geen Nederlander zich druk om maakt.
De racismeroepers van DENK staan om veel - eigenlijk allemaal negatieve - dingen bekend, maar hun slechte vlogs en andere filmpjes staan toch wel in de top 3. Normaal gesproken is DENK-opperhoofd Tunahan Kuzu de ster daarin, maar deze keer was hij zo gul om zijn broeder Selçuk Öztürk eens een paar minutes of fame te gunnen. Dat betekent echter niet dat het er beter op geworden is. In tegendeel zelfs: deze video, die DENK op haar Facebookpagina plaatste, is dramatischer dan ooit.
Onder begeleiding van muziek die je zou verwachten bij een slechte B-film vertelt de Nederturkse politicus over alle misstanden die er volgens hem spelen bij de politie. Nee, je hoeft je geen illusies te maken dat hij daarbij échte problemen aankaart: het is weer een typisch jankieboe-verhaal dat prima in het straatje van de racismeroepers past. Selçuk komt namelijk tot de conclusie dat er massaal gediscrimineerd wordt, de racistische cowboys onze politie in hun greep hebben en dat islamitische agenten hun werk niet meer kunnen doen doordat ze weggepest worden door collega's allemaal aantijgingen waarvoor geen schrijntje bewijs is, maar hé: als het het maar goed doet bij je achterban, toch?
Vanzelfsprekend komt ook het totaal onwenselijke idee om hoofddoekjes bij de politie toe te staan hier weer aan bod. Dat verbod is er simpelweg om strikte neutraliteit uit te stralen - geheel terecht - maar volgens de mafklappers van DENK is het allemaal onderdrukking. 'Neem eens een voorbeeld aan de Verenigde Staten of Engeland' zegt Selçuk, terwijl hij met misplaatste trots foto's laat zien van agentes met hoofddoekjes daar. 'We nemen toch zo graag een voorbeeld aan Amerika?' stelt hij.
Nou, dan heb je het dus niet begrepen. Het is met voorbeelden nemen heel simpel: de goede dingen neem je inderdaad over, en de slechte laat je liggen. Hoofddoekjes bij onze ordebewakers behoren overduidelijk tot die laatste categorie en geeft absoluut niet aan dat wij hier niet tolerant genoeg zijn, maar juist dat de Angelsaksische landen in rap tempo islamiseren. Dát zijn dingen die je moet aankaarten en aanpakken, maar dat bereik je niet met dit soort filmpjes waarin je valselijk agenten van racisme beticht.
En dat terwijl agenten zelf met heel andere verhalen komen de afgelopen tijd. Amsterdamse agenten verloren hun dienstwagen bijvoorbeeld aan een stel vandalen dat het leuk vond om die in de fik te steken terwijl de agenten even hun werk aan het doen waren. Duitse agenten, en met name vrouwelijke, durven hele wijken niet meer in omdat ze weten dat ze daar geen enkel respect meer afdwingen onder de 'diverse' bevolking daar. Sterker nog: ze worden daar voor "politiehoer" uitgemaakt. Dát zijn problemen waar wat aan gedaan moet worden aangezien dat direct indreunt tegen hét doel van de politie: ons allemaal veilig houden. Maar daar willen DENK-bobo Selçuk en de rest van zijn partij natuurlijk niets van weten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten