Video: Henk Otten waarschuwt voor recessie door stikstofcrisis "nu snel de Natura2000-gebieden herdefiniëren"

Video: Henk Otten waarschuwt voor recessie door stikstofcrisis "nu snel de Natura2000-gebieden herdefiniëren"

Henk Otten was vanochtend te gast in de radio-uitzending van NPO1 en besprak de lancering van zijn nieuwe partij 'GO' en adviseerde wat er volgens hem moet gebeuren om de stikstofcrisis te bezweren. Volgens Otten is er een eenvoudige oplossing, maar moeten de politieke partijen in Den Haag wel nu daadkrachtig optreden "anders is het te laat en raken we in een economische recessie" zo suggereerde hij.

Op de bovenstaande beelden is te zien hoe Senator Otten uitlegt waar de schoen wringt bij de stikstofcrisis. Volgens de partijleider van Groep Otten (GO) is er een snelle oplossing voorhanden die de politiek snel moet hanteren: het opnieuw definiëren van de Natura2000-gebieden. Daarmee wijst hij de adviezen van het Adviescollege van Johan Remkes af.

Otten heeft met de voorgestelde oplossingsrichting een punt. Op dit moment zijn er namelijk wel érg veel (kleine) natuurgebieden door het Ministerie van Landbouw en Visserij gedefinieerd als Natura2000-gebied, waardoor vrijwel het hele land te maken heeft met hoge concentraties stikstof bij die gebieden en "het hele land stilligt".

Ten slotte suggereert Otten dat Nederland deze winter nog in een economische recessie terecht kan komen als de stikstofcrisis nog langer duurt. Dat moet volgens hem voorkomen worden, maar dat lukt alleen als men "nu daadkrachtig ingrijpt". De tijd dringt, aldus Otten.

Verder blikt de politiek leider van de kersverse partij GO nog één laatste keer terug op zijn ervaringen binnen Forum voor Democratie, waar hij als penningmeester één van de architecten was voor het succes van Thierry Baudet tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Volgens Otten heeft de partij van Baudet "zichzelf in een cordon sanitaire gemanoeuvreerd" door het 'boreale gezwets' en ligt de juridische zaak tegen FVD-bestuurders vanwege smaad en laster "bij het Openbaar Ministerie".

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties