VIDEO: kinderen reageren als ze The Lion King voor het eerst kijken

VIDEO: kinderen reageren als ze The Lion King voor het eerst kijken

Aww, wat lief én hartverscheurend.

Mensen van mijn leeftijd (ik ben van 1984) kennen allemaal de film The Lion King. Toen ik deze film voor het eerst zag was ik volgens mij 10 jaar oud, de film werd in ieder geval vrijgegeven in 1994.

Als fan van dieren en de natuur keek ik ontzettend uit naar de film. Toen ik The Lion King gezien had was ik dan ook danig onder de indruk, ook al omdat het uiteindelijk goed afloopt.

Helaas gebeurden er ook veel dingen in de film die allerminst prettig waren. Zo wordt Mufasa, de vader van Simba, gedood door zijn eigen slechte broer Scar. Het is een afgrijselijke scene voor een kind: hij valt van een rots en slaat te pletter op de grond.

Hoewel ik opgroeide met deze film zijn er hele generaties die de film niet gekeken hebben. Omdat het zo'n topper is zijn er mensen die ervoor zorgen dat hun kind de film alsnog zien op DVD.

Onlangs zette de Daily Mail een geweldig video online van jonge kinderen die The Lion King voor het eerst zien. Hun reacties zijn zowel hartverscheurend als ontzettend schattig... en doen mij denken aan mijn eigen reactie toen ik de film als 10-jarig jongetje keek.

Kijken verplicht!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties