Video: Update van premier Rutte "had gehoopt niet zoveel van stikstof en PFAS te moeten weten"

Geen categorienov 16 2019, 21:00
Premier Mark Rutte besprak gisteren tijdens de persconferentie bij Nieuwspoort de belangrijkste onderwerpen van deze week. Behalve de spijtige burgerdoden door bombardementen van Nederlandse straaljagers en de kwestie aangaande de Belastingdienst, die ouders onpasselijk behandelde, kwam ook de stikstofcrisis weer ter sprake. Ondanks de pogingen van het kabinet is deze nog steeds niet voorbij...
Op de beelden is te zien hoe premier Mark Rutte zuchtend en steunend moet toegeven dat hij de stikstofcrisis toch liever anders had gezien en dat de casus nu al langer blijft slepen dan gewenst. Volgens Rutte 'had hij gehoopt dat hij niet zoveel van stikstof en PFAS wist dan nu het geval is'.
Natuurlijk doelt premier Rutte daarmee op het eigen leerproces nu onwetendheid niet langer mogelijk is. De premier heeft zich afgelopen weken flink moeten inlezen om de (juridische) problematiek te kunnen duiden. Maar lijkt hiertoe niet volledig in staat. In debat in de Tweede Kamer leek de premier in ieder geval in debat met Thierry Baudet (FVD) niet op de hoogte van de details rondom de invloed va stikstof op de natuur.
Zoals u ook op de onderstaande beelden kunt zien:

Rutte snapt stikstof niet

Verder besprak Rutte tijdens de persconferentie van deze week ook nog tal van andere onderwerpen met het journaille, maar moest hij voor de beantwoording van de vragen relatief vaak verwijzen naar de toekomst. Dat is natuurlijk wel jammer. Volgens Rutte komt het vooruitschuiven van diverse dossiers omdat hij "met zijn hoofd in de stikstof zat". Maar tegelijkertijd zat Rutte tijdens het stikstofdebat in de Tweede Kamer 'niet in de stikstof', maar op zijn telefoon.
Laten we het er maar op houden dat premier Rutte zijn focus momenteel verliest -want hij komt nu wel érg vaak met excuses aanzetten en schuift de beantwoording van vragen vooruit of schuift ze af op andere bewindspersonen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten