Volkskrant hemelt Judith Sargentini op met 'enorme triomf' artikel 7 procedure Hongarije

Geen categoriesep 15 2018, 11:00
De Volkskrant meent dat Judith Sargentini, de Europarlementariër die de basis legde voor de artikel 7 procedure tegen Hongarije, een enorme held is die een onmogelijke opdracht wist te voltooien. Dikke lading onzin natuurlijk!
Poeh, poeh, poeh wat is die Sargentini toch een heldin van epische proporties. Met haar tablet en wat bezoekjes naar Hongarije kwam ze na lange tijd met een Hongarije-rapport op de proppen die alle misstanden in dat land, allemaal veroorzaakt door Viktor Orbán, eens even haarfijn aan de kaak zou stellen.
In Trouw leggen ze mooi bloot hoe Judith Sargentini zelf met droge ogen kon beweren dat hekken migranten en vluchtelingen niet zouden tegenhouden, terwijl Orbán keihard het tegendeel bewijst. Hierdoor lijkt het erop dat het Hongarije-rapport een wraakoefening van Sargentini is. Ze zou uiteenlopende onderwerpen losjes met elkaar hebben geprobeerd te verbinden en daarmee Hongarije hebben willen aanvallen.
Deze 'triomfantelijke overwinning' staat namelijk in schril contrast met de wijze waarop de EU omging met het referendum over onafhankelijkheid van Catalonië in Spanje. Dat ging allemaal volledig vreedzaam en democratisch maar werd door Madrid keihard de kop ingedrukt, 1000 gewonden als gevolg. Dat was allemaal een 'nationale kwestie' en niemand in de EU durfde daar ook maar openbaar vraagtekens bij te stellen.
Maar goed, al was het allemaal waar en goed gedocumenteerd wat er mankeert in Hongarije, hoe is de inzet van die procedure dan een triomf? Toen de EU dit geintje probeerde uit te halen bij Polen, was het notabene Hongarije die een veto uitsprak tegen dezelfde procedure! Er hoeft dus maar één land te zijn (Polen, Italië?) die een veto uitspreek en het hele rataplan is van tafel, doei 'triomf'!
Er gebeurt dus in feite totaal niets interessants met Hongarije, de spanningen lopen verder op, de EU raakt verder verdeeld in pro- en tegen migratie blokken en Sargentini verlaat het brandende circus met opgeheven hoofd alsof ze de boel gered heeft, met een paar veren in haar reet vanuit de Volkskrant. Wat een grap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten